Лалатовић: Старе заслуге ме не занимају

После две недеље “сувих” тренинга, током којих је рад на физичкој припреми био у првом плану, фудбалери Војводине одиграли су први тест сусрет, у којем им је ривал била прволигашка екипа новосадског Кабела.
Miljan Vukadinovic1
Фото: Милан Вукадиновић, стрелац гола за Војводину, у дуелу са фудбалерима Кабела, фото: Ј. Грлић

Победили су ученици тренера Ненада Лалатовића 1:0 (0:0), голом који је постигао новајлија Миљан Вукадиновић, после додавања Момчила Мркаића, такође освежења у црвено-белој екипи. Треба да се нагласи како је Кабел био изванредан спаринг партнер суперлигашу, јер су се његови играчи беспоштедно борили током свих 90 минута и намучили фаворизованог супарника. Обе екипе наступиле су са по две комплетне поставе, па су гледаоци у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” имали прилику да виде већину снага с којима тренери Лалатовић и Васиљевић у овом тренутку располажу.

- Била је то веома добра провера за нас – рекао је Ненад Лалатовић. - Играчима сам и пре сусрета нагласио да резултат није у првом плану, јер смо у утакмицу ушли из великог напора којем су током протеклих дана били изложени, па су били доста уморни и тешке су им ноге.Задовољан сам како су истрчали по 45 минута. Види се да нам недостаје пуно тога што се саме игре тиче, али то ће све доћи на своје место када се преселимо у Турску и много више посветимо раду с лоптом, поставци екипе и тактици.

Пре тога, још неколико дана црвено-бели ће тренирати у свом фудбалском центру.


Данас комеморација и сахрана Васе Рутоњског

У петак је у 68. години преминуо Васа Рутоњски, некадашњи истакнути фудбалер Војводине, члан екипе црвено-белих из седамдесетих година 20. века, која је освојила СЕ куп. Због тога је сусрет Војводина-Кабел почео минутом ћутања, а данас у 13 часова одржаће се комеморација у ФЦ “Вујадин Бошков”. Сахрана Васе Рутоњског уследиће у 15 часова, на новосадском Новом гробљу.


- Радићемо на физичкој спреми, јер ми је то у овом тренутку најважније, како бисмо могли да изгурамо пролећну полусезону на начин на који то од екипе очекујем. Пред нама је много напорнији део првенства, имамо заиста јако тежак распоред, а стигло је и неколико нових играча у наше редове. Треба све то склопити и уиграти, како бисмо били прави када то буде најважније.

Гол против Кабела постигао је новајлија Вукадиновић, а публици су се представили и Мркаић, Стојсављевић и повратник из Партизана Мирић.

- Радује ме што смо остварили прву победу и што су код гола учествовала два нова фудбалера, пошто је Мркаић додао лопту стрелцу Вукадиновићу. Дебитовали су и остали момци који су ових дана стигли у наше редове и задовољан сам виђеним. И да је било нерешено, не бих ништа замерио екипи, јер смо аеробно добро стајали, мада, као тренер, увек волим када мој тим победи.


У среду са Спартаком

До поласка у Турску, 24. јануара, Војводина ће наставити с тренинзима у ФЦ “Вујадин Бошков”.

- После дана одмора враћамо се у уобичајени, жестоки ритам рада, с тгим да ћемо у среду одиграти тренинг утакмицу, у којој ће нам ривал бити екипа Спартака из Суботице. У четвртак ћемо имати трнинг опоравка и играчи ће се припремити за пут у Белек, а у петак путујемо и остајемо 14 радних дана, током којих ћемо одиграти и шест јаких контролних сусрета – најавио је Лалатовић.


Ипак, Лалатовић није могао да рачуна баш на све кандидате за екипу, пошто због повреда нису наступили капитен Веселиновић и искусни Дринчић, болесни Нешковић, рековалесценти Човић и Васиљевић, као ни голмани Роцков и Симић.

- Није било момака које сте навели, па смо принудно екипи прикључили двојицу омладинаца - Ивана и Матковића, тако да смо на делу имали комбиноване саставе, како у првом, тако и у другом полувремену. Ово је тек почетак, па ће играти искључиво они који се буду наметнули, а некакве старе заслуге уопште ме не занимају. Пред нама је пролећни изазов, конкуренција за екипу је изузетно јака и оних 11 играча који се најбоље буду показали током припрема у Турској избориће се за место у стартној постави за утакмицу с Пролетером, на старту друге полусезоне.

За сада, када је реч о Лалатовићевој листи жеља у погледу играчких освежења, у Нови Сад су стигли Мркаић и Вукадиновић. Међутим, тренер не крије да би желео да међу кандидатима за тим види још неке младиће, попут Петковића, Младеновића и Ђорђевића.

- Мркаић је дошао да бисмо појачали конкуренцију на позицији шпица. Бојан Матић је за мене најбољи нападач у нашој Суперлиги, постигао је девет голова, али није нормално то да за њега немамо алтернативу уколико се повреди. Исто тако, имамо само једног левог бека - Младена Деветака, који нема право наступа у првом пролећном колу због жутих картона. Неопходан нам је још један играч на тој позицији, а да ли ће и када он стићи у овом тренутку још увек не знам. Дао сам члановима управе списак играча које можемо да доведемо, али је мало застало око преговора, односно њихових нешто већих захтева, па треба да пронађемо заједнички језик - додао је Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести