Лалатовић верује у квалитет свог тима

Први велики дерби пролећног дела фудбалске сезоне у Суперлиги на програму је у суботу (18), на стадиону “Рајко Митић”  снаге ће одмерити лидер првенства Црвена звезда и тренутно трећепласирана Војводина.
Ј. Грлић/Моменат из јесењег дербија одиграног у Новом Саду
Фото: Ј. Грлић/Моменат из јесењег дербија одиграног у Новом Саду

Из више аспеката овај сусрет побуђује велику пажњу љубитеља фудбала, а најважнији је тај да се очекује добар, занимљив и ефикасан фудбал. Улога фаворита на страни је домаћина, на чијој клупи ће на Маракани дебитовати тренер Дејан Станковић.Очекује се велика посета, а то и међу Новосађанима изазива узбуђење и жељу да се бројном аудиторијуму прикажу у најбољем издању. И, што да не, да покушају да домаћина онемогуће на путу ка 11. узастопној победи над црвено-белима из Српске Атине.

- Свему једном мора да дође крај, па исто важи и за серију победа Црвене звезде над Војводином - рекао је тренер Воше Ненад Лалатовић - У Београд путујемо са жељом да одиграмо добар, прави првенствени сусрет, да покажемо да смо с правом трећи на табели и да се кући вратимо с осмесима.


Не очекујем овације

Ненад Лалатовић је био и играч и тренер Црвене звезде. Због тога је занимљив његов одговор на питање какав дочек очекује код присталица београдских црвено-белих.

- Увек сам на стадиону “Рајко Митић” био дочекиван нормално и не очекујем да ћу добити неке овације - истакао је Лалатовић. - Оне ће сутра бити намењене Дејану Станковићу, јер он то сигурно заслужује, а ја очекујем да ћу прави дочек добити на стадиону “Карађорђе” у Новом Саду.

Могућа постава

Војводина би на мегдан Црвеној звезди могла да истрчи са овим тимом: Роцков - Стојковић, Ђурић, Саничанин, Деветак, Топић, Младеновић (Ђуричин), Дринчић, Бојић, Гемовић - Мркаић.


Лалатовић о ривалу има само речи хвале.

- Црвена звезда има јако добар тим и појединце који једним потезом могу да реше утакмицу. За тренера је дошао Дејан Станковић, с којим сам добар другар и којем желим да направи тренерску каријеру равну оној коју је имао као играч, па ће навијачи желети да му направи лепу промоцију. С друге стране, немамо разлога да се било чега уплашимо од оног што нас очекује и то сам пренео мојим играчима. Свестан сам да већи део јавности размишља у том смеру да на Маракани ниједан Звездин ривал нема шта да тражи и да се њена победа  подразумева. Уколико, ипак, остваримо добар резултат, то ће многима деловати мало чудно, али гарантујем да мој тим има квалитет да одигра добру утакмицу и парира домаћину онако како треба.   

Тренера Војводине, како сам каже, изненадила је чињеница да дерби неће судити наш најбољи арбитар Срђан Јовановић.

- Како се ради о најважнијем сусрету кола, истинском дербију, мало ми је засметало то што правду неће делити, после Милорада Мажића, наш најбољи судија Срђан Јовановић. Очекује се велика посета, прихватам и то да на трибинама буде свих 50 хиљада гледалаца, али зар онда није логично да такав сусрет суди најбољи арбитар? Чуди ме одлука људи који делегирају судије, јер је, по мени, Јовановићу требала да припадне та част. Имамо ми јако квалитетне арбитре и немам ништа против да неко други суди наш дуел са Звездом, али, понављам, значај утакмице и њена величина, просто су захтевали и најквалитетнијег арбитра. Све то ми је, чак, помало и смешно, али - добро. Сусрет ће моћи да гледа и велики број гледалаца широм Србије пошто је преноси ТВ Аренаспорт и нема никаквог разлога да се у њој било ко брука.

У Воши највероватније неће моћи да наступи новајлија Миљан Вукадиновић због лакше руптуре мишића, као ни због жутих картона суспендовани Стефан Ђорђевић.

- Нажалост, на Вукадиновића  нећу моћи да рачунам, као ни на Ђорђевића. Остале играче имам на располагању и на терен ћу извести најјачи састав на који могу да се ослоним у овом тренутку. Очекујем, дакле, леп дерби, добру игру и поштено суђење и верујем да ћемо се задовољни вратити у Нови Сад - поручио је Лалатовић.

Утакмица почиње у 18 часова, а правду ће делити Петар Пипер, с помоћницима Немањом Петровићем и Павлом Пипером. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести