Лалатовић: Желимо трофеј у Купу

Иако, због забране контаката на терену, нису могли да увежбавају елементе саме игре, фудбалери Војводине протеклих недељу дана максимално су искористили за рад с лоптом, као и на побољшању кондиције.
Nenad Lalatovic1
Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

Тренер Ненад Лалатовић је за овај припремни период направио план рада који екипи треба да омогући да потпуно спремно дочека преостала четири сусрета и, како се сви у новосадском клубу надају, дефинитивно овери излазак у европску конкуренцију. Повређених играча нема, темпо тренинга је веома јак, па ће црвено-бели сутра имати слободни дан, а од понедељка почињу с још озбиљнијим ангажманом.

- Током прошле седмице радили смо у складу с препорукама водећих људи из ФСС-а – нагласио је Лалатовић. – Већ од понедељка, међутим, улазимо у нормалу и много више пажње посветићемо игри. Важно нам је да вратимо фудбалере у такмичарски погон, а код свих њих је током тренинга било лако уочљиво да су се ужелели лопте. Не желимо ништа да препустимо случају у завршници првенства и сигуран сам да ћемо бити на високом нивоу када то буде и најпотребније.

Повређених или болесних играча међу црвено-белима нема, што умногоме олакшава рад и члановима стручног штаба.

- Пред нама је остало, уз првенствене окршаје, и такмичење у Купу Србије, где имамо амбиције да стигнемо до финала... Наравно, ако у томе будемо успели, имам изузетну жељу да покушам с Војводином да освојим и победнички трофеј у овом такмичењу, али сам свестан чињенице да нам до остварења таквог циља неће бити ни мало лако. Већ у четвртфиналу за ривале можемо за ривала да добијемо неку од сјајних екипа, јер баш такви су тимови Партизана, Црвене звезде, Радничког из Ниша и Младости. Дакле, тежак пут је пред нама, али сви верујемо у себе и квалитет тима који имамо. Наравно да добијамо и огромну подршку од председника Војислава Гајића, генералног директора Душана Бајатовића и члана УО Љубомира Апроа, који чине све како бисмо имали оптималне услове током периода који нас чека. Плате нам се редовно исплаћују, атмосфера у клубу је врхунска и то само додатно повећава веру у то да ништа није немогуће.

Фото: Ј. Грлић


Ускоро разговор с руководством

Занимало нас је да ли је, у међувремену, дошло до састанка између руководилаца „Старе даме“ и Ненада Лалатовића, по питању продужетка уговора.

- Још увек није, али очекујем да он уследи најкасније до следећег петка – категоричан је био Лалатовић. – Верујем да ће се челни људи до тада изјаснити јесу ли за то да останем у клубу или не. Ако нису, ред је да ми то кажу, како бих имао довољно времена да пронађем нову опцију за наставак каријере. До сада смо сарађивали изванредно, поново у Војводину владају рад, ред и дисциплина, на путу смо да постигнемо све оно што смо и замислили, па сам убеђен да ће тако бити и по овом питању.


Воша тренутно чврсто држи треће место на табели Суперлиге, а неколицина њених првотимаца јавно је истакла како црвено-бели неће пропустити могућност да нападну Партизан на другој позицији.

- Волео бих, дакле, да с Војводином освојим трофеј у купу, али и да, после Радничког из Ниша у прошлој сезони, освојим вицешампионску титулу и у Новом Саду. Црно-бели имају сада три бода више од нас, али лако би могло да се догоди да о другом месту одлучује наш међусобни сусрет у последњем колу на „Карађорђу“.

Тим из Новог Сада ће до почетка наставка лиге, одиграти и три контролне утакмице.

- Договорили смо се да форму проверимо кроз сусрете са Кабелом у суботу, 16. маја, па с Бачком из Бачке Паланке у среду, 20. маја, да би генералну пробу одрадили у дуелу са Спартаком, 23. овог месеца, све у нашем Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ - додао је Ненад Лалатовић, главни стратег игре екипе Војводине.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести