ЛАСК признао недопуштене екипне тренинге

БЕЧ: Аустријски фудбалски прволигаш ЛАСК из Линца признао је данас да је одржао четири екипна тренинга пре него што је уопште допуштено поновно заједничко тренирање свих играча.
l
Фото: Youtube Printscreen

Видео снимци о екипном тренингу ЛАСК-а, у време када је допуштено само тренирање по групама, изазвао је велико негодовање код осталих клубова аустријске Бундеслиге.

Против ЛАСК-а покренут је поступак пред сенатом лиге, који ће одлучити о казни која може ићи од новчаног кажњавања, преко одузимања бодова, па и до избацивања из прве лиге.

“Тренирали смо четири пута уз непридржавање правила о одстојању”, потврдио је потпредседник ЛАСК-а Јирген Вернер на конференцији за штампу.

Он је казао да је свестан да су направили глупост, додајући да су допустили да се руководе емоцијама.

Казао је да су у доношење одлуке о екипном тренингу били укључени и тренер Валеријен Исмаел и играчи.

Председник ЛАСК-а Сигмунд Грубер тврди да је тек у четвртак од Бундеслиге обавештен о непрописном понашању свог првог тима.

Казао је да му је Вернер због тога понудио оставку, коју је одбио.

Председник клуба, који је уједно и члан Надзорног одбора Бундеслиге, каже да је због ове афере обавестио лигу о стављању у мировање своје функције.

Остали клубови Бундеслиге критиковали су ЛАСК и истакли да су се понашали мимо фер плеја, и да су желели да на непоштен начин дођу у предност, тренирајући екипно, док други поштују правила и тренирају још само групно.

Иначе ЛАСК је тренутно водећи на табели.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести