Лазар Арсић: На путу до Европе чека нас тежак посао

Пред сам завршетак зимског прелазног рока, фудбалери Војводине су (не)очекивано добили веома квалитетног саиграча.
Lazar Arsic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Лазар Арсић на утакмици с Вождовцем

Иако клупско руководство није много спомињало његово име, дрес новосадског суперлигаша задужио је Лазар Арсић (26), до пре који дан један од најбољих појединаца у редовима Радничког из Ниша. Било је то, барем што се спортске јавности у Новом Саду тиче, пријатно изненађење, јер су црвено-бели довели квалитетног фудбалера, из плејаде оних који могу да створе разлику на терену у односу на ривале.

- Све се догодило веома брзо . Пред сам крај прелазног рока добио сам позив из Новог Сада, иза којег је стајао нови шеф стручног штаба Илија Столица, стручњак кога изузетно ценим. За само пет минута договодили смо се око услова и једини потенцијални проблем представљала је дилема да ли ће се и Раднички сложити с трансфером. Нишлије, као и Новосађани, јуре пласман у Европу и нисам могао да знам да ли ће прихватити понуду да ме пусте у редове директног супарника. Срећом, наравно и уз обештећење, добио сам зелено светло и ево ме данас у Војводини – задовољан је Арсић.

Кроз причу, међутим, сазнали смо да Лазару ово није био први контакт с Вошом. О чему је реч?

- Када је новосадски тим предводио тренер Зоран Џими Марић, а било је то 2014. године, прошао сам летње припреме на Златибору с црвено-белима. Тада је клуб требало да напусти Гаћиновић и отварала ми се могућност да дођем као замена за њега. Како то бива, Мијатов одлазак се изјаловио, а ја сам, после разговора с људима из руководства Војводине, одлучио да одем како бих играо.

Сада сте задужили дрес с бројем 10 и бићете на пролеће један од адута Воше у трци ка пласману у Европу и у Купу?

- Већ неких десетак дана сам у Новом Саду и презадовољан сам што ћу имати могућност да сарађујем с Илијом Столицом, као и с новим саиграчима. Затекао сам одличну атмосферу у екипи и клубу и отвара ми се могућност да напредујем. И када сам долазио истакао сам да је ово за мене велики корак унапред, а већ сам се уверио да имамо квалитетну екипу која је спремна да потроши и последњи атом снаге да испуни постављене циљеве. Склоп играча и позитивна енергија у и око тима, убеђен сам, донеће нам испуњење амбиција.

Ипак, никада већи број тимова није показивао жељу да се избори за европску визу?

- На европском путу очекује нас веома тежак посао. Пуно је екипа које су приближне и по квалитету и по броју освојених бодова, али то не треба да нас оптерећује. Важно је да будемо максимално фокусирани на захтеве у нашој игри, јер у том случају мали је број оних који ће имати шансу у сусретима с нама.

На победничком путу велику улогу могли би и треба да одиграју навијачи, чија подршка нам је пуно значила и на пролећној премијери

Међу ривалима је, рекосмо, и екипа из Ниша?

- Прошао сам припреме с Радничким и знам колико су град, клуб и играчи посвећени томе да се коначно изборе за Европу. Током прелазног рока довели су доста добрих играча који ће им пуно помоћи да своје снове преточе у јаву. Занимљиво је да су неки од њих, попут Станисављевића, Синише Бабића, Мићића, младог Лалатовића, а онда и од раније присутног Павкова, повезани с Војводином, али то нема везе с њиховим ангажманом, јер су, пре свега, добри фудбалери.

Колико времена ће вам бити потребно да се уклопите у специфични стил игре који форсира Илија Столица?

- Не пуно, јер сам и код Миме Раставца у Радничком играо по сличном систему. Значи, познат ми је стил, привикавање на нову средину ми не пада тешко јер су ме саиграчи одлично прихватили и сигуран сам да ћу се јако брзо уклопити у Столицин модел фудбала.

Распоред пред Војводином је изузетно тежак. У суботу гостујете Мачви у Шапцу, следи гостовање у Крушевцу, па долази на “Карађорђе” лидер Црвена звезда, а онда путујете у Ниш?

- Распоред јесте тежак, али се њиме не оптерећујемо. Размишљамо и припремамо се само за прву следећу утакмицу, у овом случају то је дуел с Мачвом. Верујем да ћемо остварити позитиван резултат у Шапцу, а када кажем позитиван, мислим на то да је циљ Војводине победа у сваком сусрету. На победничком путу велику улогу могли би и треба да одиграју навијачи, чија подршка нам је пуно значила и на пролећној премијери. Сигуран сам да ћемо играти све боље, а све ће бити много лакше уз додатну енергију коју добијамо с трибина - нагласио је Лазар Арсић, фудбалер с “громом” у левој нози, од којег се очекује да Воши донесе оно због чега је и доведен, а то је да створи разлику на терену у оносу на противнике.

А. Предојевић

Бодови који пуно значе

Дебитовали сте у прошлу суботу, када је Војводина савладала Вождовац?

- Три бода које смо том приликом освојили пуно ће нам значити у наставку. Истина је да смо у првих 45 минута били у грчу и да се осетио страх проузрокован серијом лошијих јесењих резултата, али је први гол све променио. Пао нам је велики терет и игра коју смо после поготка приказали биће управо она којој ћемо тежити овог пролећа - најавио је Лазар Арсић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести