Лазар Зличић: Излазак у Европу могућа мисија

НОВИ САД: После неуспеха у утакмици с Напретком на старту плеј-офа, пред фудбалерима Војводине у недељу је нови изазов. У госте им долази трећепласирани тим Спартака Ждрепчеве крви, екипа која је по свему најпријатније изненађење сезоне која се лагано приближава кулминацији.
Lazar Zlicic
Фото: Ј. Грлић

 Уз то, Суботичани су јесенас савладали црвено-беле на “Карађорђу” с убедљивих 5:0 и сигурно је да ће оба војвођанска суперлигаша имати прегршт мотива у новом одмеравању снага. Првотимац Воше Лазар Зличић верује да ће предстојећи војвођански дерби донети одличан фудбал, а да његов тим, успе ли да победи, може да се врати у трку за европску визу.

„Жао ми је што у Крушевцу нисмо успели да остваримо више од пораза“, рекао је Зличић.

Додаје да је то био сусрет између изједначених ривала, у којем је један детаљ одлучио питање победника.

„Спортска срећа окренула се на страну Напретка, а могла је, посебно у првих 45 минута, и нас да погледа. Назад се не може, окренули смо се утакмици са Спартаком и верујем да она може да нам донесе заокрет. Тврдим да и даље имамо шансу да се изборимо за Европу, али само под условом да савладамо најпре Суботичане, а онда и Вождовац у гостима. Мини-серија победа би нам то омогућила, јер је такмичење у плеј-офу веома изједначено и не постоји тим који ће стано освајати бодове“, вели Зличић.

Рекосмо, Спартак је јесенас славио с глатких и убедљивих 5:0 на “Карађорђу”.

„ То је чињеница, али ја тада нисам играо. Боље памтим сусрет у којем је било 5:0 за нас, када сам био стрелац два поготка. Поновићу, можемо да савладамо Суботичане, јер имамо тимове приближног квалитета. Знамо да ће ривал доћи да се надиграва, тајни међу нама нема, посебно због чињенице да су тренери Александар Веселиновић и Владимир Гаћиновић све до недавно радили заједно. Очекујем обострано отворену утакмицу, прави, тотални фудбал, у којем ће обе екипе тежити да постигну гол више од противника. Мислим да ће гледаоци имати прилику да уживају и надам се да ће доћи да у већем броју увеличају прави, војвођански дерби“, каже наш саговорник.


Прилика за доказивање

Фудбалери Војводине биће у недељу лишени помоћи Николе Антића и Лазара Арсића, који ће одрађивати суспензију због жутих картона. Неће ни гости бити комплетни, јер због истог проблема у Спартаку ЖК неће моћи да рачунају на Керкеза.

„Иако су Антић и Арсић веома битни играчи за нас, имамо на раполагању доста фудбалера сличног профила и приближног квалитета“, рекао је Зличић: „Кога нема, старо је правило, без њега се мора и може и очекујем да ће играчи којима тренер Веселиновић буде указао прилику, уложити максимум како би се доказали и оправдали његово поверење.“


Зличић је, дакле. нагласио да се нада доброј посети на новосадском стадиону.

„Знам да навијачи воле победе и добре резултате. Лако је тада бодрити тим којем сте наклоњени, али нама њихова помоћ треба баш сада, у тренуцима када нам не иде. Убеђен сам да нисмо остали без шансе за пласман у Европу и зато нам је помоћ с трибина толико потребна. Уз залагање свих нас на терену, а онда и уз велику подршку навијача, можемо да напокон начинимо помак и достигнемо такмичарски циљ који смо зацртали“, нагласио је Лазар Зличић.

Утакмица Војводина - Спартак ЖК на програму је у недељу, од 18 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести