Лазар Зличић погађао обема ногама

По хладном времену и доста клизавом терену, фудбалери суперлигаша Војводине и трећелигаша Динама из Панчева одиграли су тренинг утакмицу, која је Новосађанима представљала последњу проверу форме пред скори почетак наставка првенства Србије (17. фебруара).
Dvostruki strelac Lazar Zličić u prodoru   Foto: J. Grlić
Фото: Двоструки стрелац Лазар Зличић у продору   Фото: Ј. Грлић

Били су то потпуно различити услови од оних у којима су тренирали у Турској, али овакви, често и лошији терени и хладно време очекују их у домаћој конкуренцији и мораће веома брзо да се на њих навикну. Као што се и очекивало, победили су црвено-бели, а стрелац оба гола био је расположени Лазар Зличић.

У 2. минуту Винсент Езе је био у солидној шанси да савлада голмана Чановића, али је, после корнера који је извео Зличић, главом шутирао поред оквира гола. Само два минута касније, дубинску лопту у простор је упутио Марко Путинчанин, по десној страни је лепо прошао Иван Лакићевић и одиграо повратну лопту по земљи у срце шеснаестерца Панчеваца. На правом месту био је Лазар Зличић, који је прецизним ударцем десном ногом донео Воши предност.


Илија Столица: Брзо привикавање на реалност

По завршетку провере с тимом из Панчева, шеф стручног штаба Војводине Илија Столица овако је оценио утакмицу: - Дошли смо у реалност која нас чека и у првенству, па ћемо морати што пре да се привикнемо на њу, посебно када је реч о температури и терену. У Турској смо радили у готово идеалним условима и на другачијим подлогама, а овде баш није тако и то је онемогућило нашу бољу и течнију игру. Важно је то што су момци имали прилику да осете амбијент на нашем стадиону и што смо постигли голове у првом полувремену. С те стране можемо да будемо задовољни, а играчи су могли да виде да ће јако брзо морати да се прешалтају, и у глави и у ногама, на оно што нас чека. Не бих о појединцима, јер у екипи се увек догоди да неко искочи, а овај пут је то био Лазар Зличић. Најважније ми је да као тим функционишемо добро.


Домаћи тим је имао иницијативу, па је прилике створио и у 19. минуту, када је преко пречке шутирао Суботић, а онда и у 28. минуту, када је топовски ударац упутио Михајловић, али право у Чановића.


Арсић дебитовао

Од 61. утакмице с Динамом, у постави Војводине нашао се и Лазар Арсић, придошлица из редова нишког Радничког. Он је наступио у дресу с бројем 10, показавши у неколико наврата да би могао да буде истинско појачање за Новосађане. - Арсић је тек дошао и изузетно сам задовољан  што смо довели веома, веома квалитетног играча. Био је међу три или четири најбоље оцењена фудбалера у јесењем делу сезоне и сигуран сам да ће представљати велико појачање за нас - рекао је Столица.


Још шест-седам дана имају на располагању тренер Илија Столица и његов стручни штаб да исправе недостатке у игри, посебно оне које су правили играчи у последњој линији одбране, јер је Динамо до две једине прилике дошао управо после пропуста играча у црвено-белим дресовима (у 32. и 42. минуту).

У 58. минуту уследио је напад Војводине поново по десној страни, али се лопта одбила до Лазара Зличића у левом углу шеснаестерца гостију. Млади (21) везни фудбалер је без размишљања шутирао, овог пута левом ногом, и по други пут савладао чувара мреже Панчеваца.

У наставку су тренери Столица и Стевановић шансу пружили свим играчима, Динамо је био нешто равноправнији ривал, али се резултат није мењао. Прилику за госте имало је Петровић, а на другој страни нешто више могли су да учине Калезић (два пута), Вујановић и Гајић.

А. Предојевић
 

Војводина - Динамо (П) 2:0 (2:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 200, судија: Давид Матић (Нови Сад). Стрелац: Л. Зличић у 4. и 58. минуту. Жути картон: Недучић (Динамо).

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Радовановић, Саничанин, Антић, Путинчанин, Д. Јованчић, Л. Зличић, Езе, Суботић, Михајловић. У другом делу играли су: Перић, Цебара, Веселиновић, Деветак, Лазаревић, Вујановић, Нешковић, Месаровић, Арсић, Калезић, М. Зличић (Гајић).

ДИНАМО (П): Чановић, Мирковић, Дашић (Лазиница), Величковић, Недучић, М. Јованчић, Брајовић, Јовановић, Стојановски, Ђорђевић, Чикић. У другом делу играли су: Томић, Рашић, Терзић, Глигоријевић (Дашић), Вуковић, Јањовић, Младеновић, Америјан, Стојанов, Лазиница (Бајовић), Петровић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести