Лазовић: Ниједан клуб није привилегован у ФСС

БЕОГРАД: Председник Заједнице клубова Супер и Прве лиге Србије Драгомир Лазовић одбацио је данас тврдње председника Црвене звезде Светозара Мијаиловића да је први човек ФС С Славиша Кокеза приватизовао Савез, наводећи да су такве изјаве непримерене и штетне.
Dragomir Lazovic
Фото: FSS

"У обавези сам да одговорим и својом изјавом јавности презентујем свој став. Искрено и истински за све време формирања новог руководства ФС С и именовања председника Славише Кокезе ничим нисам био принуђен да донесем било какву одлуку која није била у интересу свих клубова Суперлиге. Потпуно сам сигуран да ФС С не привилегује ниједан клуб, па макар то били и Црвена Звезда и Партизан", изјавио је Лазовић.

Међутим, како је навео, оно што сигурно итекако штети српском фудбалу јесу непримерене изјаве челника два наша највећа клуба.

"Сходно томе, а после учесталих разговора које сам имао са челницима великих клубова, потпуно сам изненађен изјавом председника Црвене Звезде. Не само да је изјава била непримерена, већ је и изјавом дискредитовано постојање заједнице Суперлиге, која не само да постоји, већ у њој делују и раде високо квалитетни кадрови за које могу рећи да су одлични оперативци ФС С", казао је он.

Према његовим речима, да ли ће шампион Србије бити Црвена Звезда или Партизан, треба они да одлуче искључиво на зеленом терену, а никако да своје неуспехе или успехе решавају преко леђа кровне институције нашег фудбала, као ни преко осталих клубова наше лиге.

"Зато у потпуности као председник Суперлиге и председник Јавора увек ћу бити на страни фудбала и институција нашег фудбала и увек ћу бити против оваквих изјава и исте сматрати као непримерене и штетне. Ускоро ће бити одржана и Скупштина Удружења клубова Супер и Прве лиге где ће клубови јавно моћи да изразе своје мишљење", закључио је Лазовић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести