ЛЕ: И без публике три бода против Динама достижна

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Партизан у четвртак ће бити домаћин спектакуларне утакмице, у Хумској гостује гигант из Украјине и бившег Совјетског Савеза – Динамо из Кијева.
partizan, FK Partizan
Фото: ФК Партизан

Не треба ни причати колико занимање љубитеља фудбала код нас овај меч изазива, али нажалост – биће одигран без публике. Због грехова Партизанових навијача на утакмица против Олимпијакоса уследила је казна од две утакмице без публике, а ова данашња је друга. Штета што против оваквог ривала црно-бели неће имати подршку публике, али то је наук да у Европи нико не може да се понаша ван правила. У Хумској су врло расположени пред ову веома важну утакмицу,верујући да имају квалитет који им може донети повољан резултат. Не оптерећују се тиме што ће трибине бити празне и да то не сме да им буде алиби за евентуално нешто слабију игру и резултат.

- Нама утакмице у Лиги Европе много значе и за њих смо специјално мотивисани. То је прилика да свој клуб учврстиш на великој сцени и да се играчи докажу. То је моменат када показујеш од каквог си материјала. Одсуство публике не би смело да нас спута, штавише, видим спремност саиграча да дају максимум и остваре повољан резултат, а то је победа. Сматрам да су три бода достижна и беу помоћи публике– оптимиста је талентовани фудбалер Марко Јанковић.

Тренер Мирослав Ђукић пак сматра да ће празне трибине утицати на представу.


Стојковић на голу?

Дан уочи утакмице непознаница је била да ли ће репрезентативни голман Владимир Стојковић бити спреман да истрчи на терен. Како ствари стоје, шансе су 50:50.

-Стојковић у уторак није тренирао, дан уочи утакмице хоће и надам се да ће бити спреман. Он нам је од посебне важности за ову утакмицу.Имамо дилему и око бека Милетића, он ће се прикључити екипи , а да ли ће моћи и да игра остаје да се види– објаснио је Ђукић.


- Утакмице се играју због публике и због атмосфере коју она прави.Празне трибине ће бити непријатност за оба тима и зато ће бити потребна додатна концентрација да се одигра добра партија. Али, шта је ту је, морамо да се привикавамо, а надам се да је ово последње утакмица коју ће Партизан одиграти без навијача. На губитку смо сви, од играча, до публике и клуба. Морамо схватити да правила морају да се поштују и да ће сваки ексцес бити скупо плаћен. Верујем да је и нашим присталицама сада тешко што неће моћи да присуствују мечу – рекао је Ђукић.

Стратег црно-белих предвиђа веома тешку утакмицу.

- Дочекујемо екипу која је на папиру фаворит у нашој групи. Очекују нас многа искушења, али спремни смо на то. Динамо је озбиљна екипа, украјински гигант, великог реномеа и угледа. За нас је ово одлична прилика да се наметнемо  и освојимо три изузетно важна бода.

Ђукић је најавио да ће Партизан користити модел који је користио Јанг Бојс када је у квалификацијама за Лигу шампиона елиминисао Украјинце.

- Швајцарци су били изузетно агресивни и нису дозволили Динаму да развије своју игру. То планирамо и ми да урадимо. Одузети Украјинцима посед лопте  и диктирати свој темпо је оно што ми планирамо. Они се осећају неугодно када се не питају за резултат.

Партизану не сме да се деси да као против Рада у првенству стрепи за исход већ добијене утакмице.


Динамо без најбољег стрелца

Динамо је у Хумску стигао без свог најбољег стрелца, 31-годишњег Диумерсија Мбоканија, због здравствених проблема.Бивши играч Стандарда, Монака, Волфсбурга, Андерлехта, Норича и Хала постигао је четири гола у Премијер лиги, уз један у ЛЕ ове сезоне.Поред најбољег нападача, међу фудбалерима није ни искусни Олег Гусев.

Тренер Динама Аљаксандар Хацкевич дово је ове играче: Ковал, Рудко, Бушћан, Хачериди, Вида, Марозјук, Пантић, Кадар, Пиварић, Кендзоро, Фусев, Гармаш, Сидорчук, Бујаљскиј, Шепелев, Циганков, Корзун, Гонсалес, Вантух, Мораес, Беседин, Кравец.

Посебну пажњу привлачи 19-годишњи везиста Роман Вантух, који је у текућој сезони наступао за јуниорски тим Динама и на осам утакмица постигао је један гол.


- Такве ствари се у Европи не праштају, опуштање ниједног тренутка не сме да се деси. Морамо бити сконцентрисани свих деведесет минута.Мора да постоји дефанзивна солидарност и да из тога дођемо до победе. Европске утакмице су чврсте и из дефанзиве се тражи прилика за гол. То очекујем и сада. Трудићемо се да наметнемо свој стил и свој темпо. Водиће се велика борба за посед лопте и ја се надам да ћемо бити успешнији против сјајног ривала –  поручио је Ђукић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести