ЛЕ: Леп опроштај црно-белих од Европе

На опроштају од Лиге Европе фудбалери Партизана су савладали Астану и тако на леп начин заокружили овосезонско такмичење на међународној сцени.
Фонет/АП/Партизан-Астана 4:1
Фото: Фонет/АП/Партизан-Астана 4:1

Црно-бели су у својој групи доживели само два пораза, и то од Манчестер јунајтеда, али ни то им није било довољно да прођу даље. У сваком случају добра база је постављена па се уз нека појачања следеће године може очекивати више.

Много мотивисанији изабраници Сава Милошевића дошли су у вођство већ у 5 минуту. Након дубинске лопте Сума се сјајно ослободио чувара, упутио први шут који је голман Ерић одбранио, а онда из поправног постигао гол. Гвинејац је још једном очарао навијаче. Није се много чекало на нову прилику: овога пута у шанси је Садик, који после одбране чувара мреже Казахстанаца погађа спољни део мреже. Партизан је наваљивао, био силан, из скоро сваког напада угрожавао госте. Видело се да противник црно-белих није у такмичарском ритму, пре четири недеље је завршио првенство па је то оставило трага. Нису били упорни Казахстанци, играли су без много темпа, углавном се трудили да задрже лопту. У 22. минуту гости греше, Тошић проиграва Садика који је повећава вођство Партизана.

Само мало касније – чаролија Асана! Јапански репрезентативац опалио је са 18 метара и сместио лопту уз саму стативу Ерићевог гола. Летаргични гости прете први пут у 28 минуту, али шут Ротаријуа зауставља Стојковић. У 42 минуту поново су у шанси Казахстанци, а чувар мреже црно-белих и тада је сигуран.

У наставку су се гости пробудили и све чешће боравили на половини Партизана. На другој страни, црно-бели су пустили гас и трудили се да што мирније приведу меч крају. То им није баш полазило за руком јер Казахстанци су били знатно енергичнији него у првом делу игре и на муке стављали одбрану нашег тима. У 64 минуту у великој прилиција је Астана, али и овог пута без гола. Али, Партизан није пропуштао своје шансе. У 75 минуту Астано је повукао контру, одиграо до Садика који је заобишао Ерића и послао лопту у мрежу. За добру игру у наставку гости су ипак награђени поготком, а стрелац је био Ротарију, шутирао је, лопта се одбила од играча Партизана и лобовала Кљајића.

То је био и најлепши завршетак утакмице, у којој је је Партизан био расположенији ривал.

Партизан – Астана 4:1 (3:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 17.000. Судија: Глова (Словачка). Стрелци: Сума у 5, Садик у 22 и 75 и Асано у 27 за Партизан, а Ротарију у 79 минуту за Астану.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6,5 (Кљајић), Лутовац 6, Остојић 6, С. Павловић 6,5, Урошевић 6, Здјелар 6,5, Шћекић 6,5, Тошић 7, Сума 7.5 (Л. Павловић), Асано 8, Садик 8,5 (Стевановић).

АСТАНА: Ерић 6, Рукавина 6,5, Постњиков 6, Логвиненко 6, Шомко 6, Ротарију 7, Мајевски 6, Сигурјонсон 6,5 (Ђанга), Бејсебеков 6, Кижниченко 6,5, Муртазајев 6 (Перцух).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести