ЛЕ: Звезда само победом ближа европском пролећу

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде вечерас (21, РТС 1) играју утакмицу 5. кола Лиге Европе, против Трабзона, у којој имају императив победе. Црвено-беле само три бода остављају у игри за „европско пролеће“.
c
Фото: Aleksandar Dragović razmišlja samo o pobedi/FK Crvena zvezda

– Очекивања су иста као и увек, што значи да желимо победу. У свакој утакмици у Лиги Европе смо били равноправан ривал и детаљи су одлучивали, али ниједном нас нико није надиграо. Момци су сваки пут били близу циља, некад будем и преоштар, али и у тој утакмици у Трабзону смо били све време у игри и имали неколико добрих позиција. Ипак, у Европи одлучују детаљи, јер су све екипе квалитетне. Сада очекујем добар меч, сјајну подршку са трибина и повољан резултат за нас – рекао је тренер нашег шампиона Милош Милојевић.

Утисак шефа стручног штаба црвено-белих је да је Трабзон у бољој форми него што је то био у првом мечу против Београђана.

– У последње четири утакмице у првенству немају пораз, а победили су и Монако. И у првој утакмици смо знали да је то екипа са много квалитетних играча, уз то су се и појачали на већ оформљен играчки кадар. И поред тога, имамо простора и квалитет да одиграмо добро. Поштујемо их у припреми, али кад крене утакмица, ако будемо имали довољно енергије, а имаћемо, и уз добар однос, сматрам да можемо да победимо.

Ситуација у групи Х је замршена, али се Милојевић не бави калкулацијама.


Драговић: Обрадоваћемо наше навијаче

Пред утакмицу са Трабзоном очекивања је изнео дефанзивац Александар Драговић.

– Желимо да победимо како бисмо имали и даље шансу да прођемо даље, даћемо све од себе. Идемо на сва три бода, борићемо се свих 90–95 минута, како бисмо тријумфовали и обрадовали наше навијаче – рекао је Драговић.

Штопер црвено-белих осврнуо се и на утакмицу против Ференцвароша која је у претходном колу Лиге Европе одиграна у Будимпешти.

– Наравно да смо хтели тамо да победимо, али смо нажалост изгубили. Дали су нам гол из прекида, из наше непажње. Могли смо и да тријумфујемо против Ференцвароша, али и да изгубимо 4:1, међутим, то је сада већ прошлост. Анализирали смо утакмицу против мађарске екипе и окренути смо ка мечу против Трабзона, који нас сада очекује. Мотивисани смо и једва чекамо да изађемо на терен – поручио је Драговић.


– Никад то нисам радио и увек сам само гледао своју екипу. Пустићу јавност да калкулише, па ћу се сложити са оним што је најбоље за нас, али моја жеља је да победимо Трабзон и да у последњем колу одлучујемо о својој судбини. То је био план од почетка, нисмо кукали кад смо добили тешку групу, већ смо желели да до краја имамо шансу за пролазак. Победа против Трабзона, уз мало среће на другој утакмици, доводи до тога да можемо да се надамо.

Због црвеног картона, Турци ће на мегдан Црвеној звезди изаћи без Макси Лопеза, који им је начелно први нападач.

– Он неће играти, а постоје две опције, да почне Ђанини на шпицу или турски нападач. Ако крене Ђанини, онда ће Језици бити на боку, али свакако су добри, имају широк тим, квалитетан и искусан. Главна снага им је везни ред, то су Бакасетас и Хамшик, ту битку ако добијемо, победићемо.

Не постоји проблем са позицијом дефанзивног везног фудбалера, већ само решења, тврди Милојевић.

– Немамо проблем на тој позицији, напротив, имамо неколико решења. Кангва се прикључио тренажном процесу, видећемо још шта и како, има времена до утакмице. Није само питање да ли може, већ ко је најбољи баланс у односу на друга два играча. Хоћемо да будемо офанзивни, али не и наивни, тако да морамо да калкулишемо. Ко год истрчи на терен, биће спреман, а велике утакмице стварају играче – поручио је тренер црвено-белих.

И. Лазаревић

А група

Цирих – Бодо/Глимт (18.45)

ПСВ Ајндховен – Арсенал (18.45)

Б група

АЕК (Л) – Динамо (К) (18.45)

Фенербахче – Рен (18.45)

Ц група

Лудогорец – Бетис(18.45)

Хелсинки – Рома (21)

Д група

Унион (Б) – Брага (18.45)

Малеме – Сант Жилоаз (18.45)

Е група

Манчестер ј. – Шериф (21)

Сосиједад – Омонија (21)

Ф група

Лацио – Митјиланд (18.45)

Штурм –  Фејенорд (21)

Г група

Фрајбург – Олимпијакос (21)

Нант – Карабаг (21)

Х група

Црвена звезда – Трабзон (21)

Ференцварош – Монако (21)

1. Ференцварош      4      3      0      1      7:7   9

2. Трабзон       4      2      0      2      9:7   6

3. Монако       4      2      0      2      4:6   6

4. Ц. звезда     4      1      0      3      6:6   3

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести