Легендарни фудбалер Рамбо Петковић свратио до Елемира

Фудбалски распуст у Бразилу легенда овог спорта Дејан Рамбо Петковић искористио је да скокне до Србије, а изненада се обрео и у Зрењанину, прецизније у ресторану Бабатово, на истоименом популарном елемирском излетишту на Тиси.
rambo%20petkovic
Фото: Dnevnik.rs

Легендарни фудбалер Црвене звезде, Реал Мадрида и неколико бразилских клубова на Бабатово је дошао да би са пријатељима, у овом чувеном ресторану, одиграо неколико партија преферанса. Снаге је одмерио са двојицом играча из врха српског преферанса - Пером Пилиповићем из Елемира и Драганом Јоновићем из Панчева.

„Дошао сам у Елемир мало да се опустим, да одиграм неколико партија преферанса са добрим играчима, јер у Бразилу, нажалост, немам ни времена, а ни друштво за ту игру. Карте играм од малих ногу, а најечешће реми и преферанс, који сам заволео још у време студентских дана“, каже Петковић за „Дневник“.

Упитан да ли је овде дошао да одмери снаге са најбољима, он је, кроз осмех одговорио – то ћемо још да видимо.

Фото: Пилиповић, Петковић и Јоновић деле мегдан у преферансу, фото: Дневник

„Можда су најбољи у Војводини и у Србији – видећемо. Имаће прилику да се покажу на осмом традиционалном Карневалу преферанса у Нишу, који ће бити одржан од 15. до 17. децембра. Датуми се прилагођавају мојим обавезама, односно мом слободно времену“, најавио је Рамбо, који је организатор овог такмичења.    

Стил игре у Војводини разликује од оног у јужним крајевима наше земље.

„Ми играмо храбрије, док су Војвођани више зицераши“, кроз шалу каже наш саговорник, који у Србији остаје до следеће среде, после чега се враћа назад у Бразил, где га очекују преговори и потрага за новим тренерским ангажманом.     

„У бразилском фудбалу постоји исти проблем као и у српском, а то је потреба за хитном приватизацијом. Нема приватних клубова, слични су проблеми и слични су начини размишљања, што смета професионалцима, а ја сам један од њих. Сада имамо ситуацију да су челници клубова људи који се мало разумеју у овај спорт.“      

На наше питање где ће дочекати Нову годину, одговорио је да ће бити у Рио де Жанеиру, на Копакабани, једној од најпопуларнијих плажа на свету, где ће на главној бини, као певачица, наступити његова ћерка Ана Петковић. Ана, иначе, студира у Београду енглеску књижевност, а професионално се бави музиком у Бразилу.      

Рамбо је читаоцима „Дневника“ и свим житељима Србије пожелео све најбоље у наредној години, а на питање када ће поново у наше крајеве, одговорио је:    

„Све зависи од тога да ли ће у јануару наћи нови пословни ангажман. У сваком случају, у Србију ћу поново првом приликом“, поручио је Рамбо.

Текст и фото: Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести