Лекција „брђана“ успаваној Воши

Чукарички – Војводина  2:0 (2:0)
њ
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Убедљивијом игром Чукаричани су нанели први пораз Војводини у сезони, што им је омогућило место на табели уз водећу Црвену звезду. После успаванке у првих 15 минута, домаћин је са две узастопне повољне прилике, које није искористио Петковић, успоставио ритам игре на који одбрана Новосађана није имала одговор, сразмеран утиску из претходних утакмица. Истина, Ђорђевић јесте успео да у 18. минуту блокира шут Обусуа из непосредне близине, али пет минута касније, ни са Јеличићем у дуету није успео да задржи Бадамосуа да савлада Царевића за његов осми првенствени гол. Том голу, међутим, претходио је спорни моменат на 25 метара од Белићевог гола: с леђа је тада Обусу саплео Милосављевића, Митић није зауставио игру (мада је за то основ постојао) омогућивши Пушкарићу да упути лопту дубоко у поље Војводине према Бадамосију, у контри до Ивановића, који је са гол-аут линије вратио лопту до стрелца водећег гола.

Уколико је код првог гола и постојао знак питање, други је, у 30. минуту, био чист као суза: корнер је извео Доцић, а Бадамуси је у скоку надвисио Топића за дуплирано вођство Чукаричког и за водећу позицију репрезентативца Гамбије на листи стрелаца. С друге стране, два неубедљива покушаја Немање Николића пред крај првог дела недовољан су основ за блажу оцену од оне која сведочи о инфериорном положају Војводине у првом полувремену.

Што се другог дела тиче, Новосађани са 10 играча од 56-минута, због Милетићева два узастопна прекршаја за два жута картона, нису успели ни да наговесте могућност промене резултата. Истовремено, задовољни позитивним резултатом из првог полувремена, домаћи играчи су без ризичних потеза мирно привели утакмицу крају за седму победу и другу позицију на суперлигашкој табели.

БЕОГРАД: Стадион на Бановом брду, гледалаца 600, судија Милан Митић (Лесковац), стрелац: Бадамоси у 23. и 30. минуту, жути картони: Милетић (Војводина), Ндиај (Чукарички), црвени картон: Милетић (Војодина).

ЧУКАРИЧКИ: Белић, Стевановић, Ковачевић, Пушкарић, Тошић, Доцић (Ковач), Ивановић (Лукић), Лучић (Ндиај), Овусу (Томовић), Петковић, Бадамоси (Спасојевић).

ВОЈВОДИНА: Царевић, Бјековић (Лазаревић), Траоре, Јеличић, Ђорђевић, Топић, Милосављевић (Зукић), Бараје (Милетић), Симић, Малбашић (Чумић), Н.Николић (У.Николић).

 Л. Бакмаз

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести