Летњи фудбалски камп шести пут одржан у Тотовом Селу

Летњи фудбалски камп Спортског удружења академија “Њерш Иштван” из Тотовог Села, у Општини Кањижа (одржан је од 21. до 27. јуна), уз изузетно интересовање и одзив талената који су дошли из свих крајева Војводине.
М. Митровић /Са тренинга у летњој фудбалској академији у Тотовом Селу   
Фото: М. Митровић /Са тренинга у летњој фудбалској академији у Тотовом Селу   

Камп је одржан у Тотовом Селу шести пут, у оквиру којег је је 10 тренера у четири групе радило са 100 дечака и девојчица, узраста од првог до осмог разреда основне школе.

Организатор кампа и тренер Дарко Веселинов истиче да су у кампу учешће узела деца из Куле, Врбаса, Бечеја, Новог Сада, Кикинде и других војвођанских места, а да је интересовање било толико да нису имали капацитета да привате све који су желели да дођу.    

- Без неких посбених критеријума у камп су могли да дођу сви који то желе. Фудбал не може да се научи за недељу дана, али смо се трудили да деца савладавају вештину кроз игру и дружење, што и јесте наш превасходни циљ. Сваки трениг се сводио на игру, јер смо свесни да је фудбал комплексна игра и да га сви воле, али и да је неопходно доста тренинга и рада да се научи – рекао је Веслеинов.

Услови за рад у фудбалској академији у Тотовом Селу су одлични, јер се располаже са три терена, а до 1.септембра требало би да се заврши изградња још једног са вештачком травом и рефлекторима, тако да ће бити још бољи за наредне кампове и редовну делатност која се током целе године одвија у Спортском удружењу “Њерш Иштван”.  Радна и дургарска атмосфера међу учесницима кампа била је изузетна, што су потврдили и наши саговорници, којима су амбиције да савладају све тајне фудбалске игре и постану фудбалери. Сергеј Вуловић из Кањиже напомиње да је претходно у кампу био пре три године, свидело му се и хтео је да учествује поново.

- Желим да постанем добар фудбалер, али има још доста година да се тренира. Сада сам у кањишком Потисју, где се трудим да напредујем, а радовао би се да ме позову у неки јачи тим. Овде у кампу су доста тражили од нас, тренинзи су били одлични, желе баш да се потрудимо и што више да напредујемо и постигнемо - каже Вуловић.

Марцел Борбељ  је почео да тренира у родној Чоки пре седам година, претходне три године је тренирао у фудбалској акадмеији ТСЦ-а у Бачкој Тополи, а не скрива да би желео да постане врстан фудбалер и игра у нашој Суперлиги, па и некој јачој конкуренцији. Сличног су размишљања Петар Кукољ, Душан Батаковић и Алекса Ђоровић, који су прве фудбалске кораке започели у Хајдуку из Куле.

- Мени се овде свиђа, све је лепо, терен је добар, само било би још боље да се заврши терен са рефлекторима. Тренери су добри, па па сам овде научуио неке нове дриблинге - открио  је Душан Батаковић из Куле, док Алекса Ђоровић додаје да му је отац добар фудбалер, тренутно игра у Тиси из Адорјана, те да му је он узор.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести