ЛЕ: Даље иду Краснодар, Челзи, Интер, Динамо, Ајнтрахт, Рен и Бенфика

Фудбалери Бајер Леверкузена су играли реванш меч против руског Краснодара, али је очекивана победа немачког тима изостала и поред повољног резултата на гостовању(0:0).
Liga Evrope
Фото: Dnevnik.rs

Краснодар је у 84. минуту постигао гол преко Сулејманова, а Немци су узвратили три минута касније преко Арангуиса. Леверкузен је испао због гола у гостима Руса.

Челси и Интер су оправдали улоге фаворита и елиминисали Малме, односно бечки Рапид. Челси је славио са 3:0 против Швеђана, који су имали и играча мање, док је италијански клуб тријумфовао резултатом 4:0.

Олимпијакос није успео да прође даље. Они су у Пиреју одиграли 2:2 са Динамом из Кијева, а Кијевљани су их и победили на гостовању са минималних 1:0 и избацили из Лиге Европе. 

Рен је изненадио Бетис и елиминисао га победом на гостовању са 3:1, док је  са 4:1 је Славија из Прага славила против фаворизованог Генка и окончала поход Белгијанаца. 

Бенфика је прошла даље победом у првом сусрету против Галатасараја. У Лисабону је било 0:0, али су Португалци отишли даље. Андрија Живковић није ушао са клупе, док је Љубомир Фејса изостао због повреде. 

Ајнтрахт и Динамо елиминисали Шахтјор и Викторију

Фудбалери Ајнтрахта из Франкфурта пласирали су се у осмину финала Лиге Европе, пошто су са 4:1 победили Шахтјор из Доњецка. 

Немачки састав славио је укупним резултатом 6:3, а стрелац у тријумфу пред домаћом публиком био је репрезентативац Србије Лука Јовић.

Пласман у наредну фазу обезбедили су фудбалери Динама из Загреба, који су пред својом публиком савладали Викторију Плзењ са 3:0. Укупни резултат на крају било је 4:2 јер је клуб из Чешке славио у првом сусрету са 2:1. 

Стрелци за Динамо били су Орсић у 15, Дилавер у 34 и Петковић у 73. минуту. Загребачки клуб је остварио велики резултат и играће у осмини финала Лиге Европе. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести