Лига Европе: Гол Партизану у Плзењу отвара врата наредног круга

Фудбалери Партизана у реваншу шеснаестине финала Лиге Европе гостују Викторији Плзењ. Црно-бели имају (не)повољан резултат из Београда (1:1) и намерни су да се у правом светлу покажу пред Чесима.
partizan viktorija 1
Фото: Детаљ с прве утакмице, фото: ФК Партизан

Шампиони Србије су по доласку у Чешку поручили да ће ићи на победу и да верују да ће се пласирати у наредни круг овог такмичења. Већина фудбалера сматра да би гол у Плзењу широм отворио врата наредног круга другог по квалитету европског надематања.

„Због примљеног гола на нашем терену мораћемо да играмо изузетно офанзивно, да што пре неутралишемо тај резултат и усмеримо утакмицу у нашу корист. При томе, не смемо заборавити ни на одбрану, мораћемо да направимо баланс између те две линије тима“, рекао је тренер Мирослав Ђукић.

Јасно је да Чесима одговара да се утакмица заврши без голова.

„Они имају опцију за тактизирање, али не верујем да ће то учинити; офанзивна су екипа, посебно пред својим навијачима. Нападају са доста играча и не видим зашто би мењали добитну комбинацију.“

Тавамба је у првој утакмици био једини нападач, сада би могло да буде другачије, да црно-бели крену са двојицом нападача.

„О томе ћу одлучити уочи утакмице. Не верујем да ће бити неких промена у односу на београдски дуел. Нисмо екипа која ће ићи са отвореним гардом и која ће заборавити одбрану. Из те дисциплине игре у одбрани ићи жћемо ка голу ривала.“

Мотивација ће бити на највишем могућем нивоу.

„Битнију утакмицу од ове мало ко је од наших момака играо и веома добро знају шта им доноси пласману наредни круг. Изузетно су расположени и намерни да обрадују армију наших навијача и ја верујем да ће бити успешни.“

Здравствено стање играча је боље него пре недељу дана.

„Остојић, Здјелар и Ожеговић су се опоравили што нас све радује. Брине ме само повреда Вулићевића, видећемо хоће ли он бити спреман.“

Ђукић је упозорио играче да се утакмица игра 90 минута и да док год постоји шансе да прођу даље морају бити концентрисани и борбени.

„Гол може да се постигне и у финишу, не мора на почетку утакмице, мада бисмо волели када бисмо све раније завршили.“

Нија тајна  да је екипа вежбала једанаестерце.

„Мислили смо о свему, врло лако до пенала може да дође, па ако се то деси и за ту ситуацију морамо да будемо спремни“, казаоје Ђукић.

Реванш утакмица шеснаестине финала ЛЕ у Плзењу почиње у 19 часова, прва је завршена резултатом – 1:1.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести