Лига Европе: Партизан дочекује славни Манчестер јунајтед

Фудбалери Партизана везали су два пораза у домаћем првенству, али им у Лиги Европе иде сасвим добро.
Partizan/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Партизан

После два кола први су у својој групи, са победом против Астане и ремијем против АЗ-а, а сада у Хумску долази Манчестер јунајтед (18.55), гигант који посрће, али који је и даље један од највећих клубова на свету. Црно-бели су спремни за надигравање са великим противником, без притиска резултата желе да покажу све што знају и да оставе добар утисак. Тиме би био задовољан и тренер Саво Милошевић, без обзира какав буде епилог меча.

- Играће наш најјачи састав, што јасно показује какве амбиције имамо. Противника респектујемо, али га се не плашимо. Црвена звезда је прошле сезоне приредила чудо савладавши Ливерпул, али чуда се ретко догађају и не треба бити еуфоричан. Добро смо се спремали, радили све оно што је било неопходно, надам се да ће момци показати шта знају и још једном уверити све у Србији да су прави тим – рекао је стратег црно – белих.

Партизан је у првенству киксирао против објективно слабијих противника, Милошевићу је постављено питање може ли његова екипа исто да уради против моћног Манчестера.

- То је лепо размишљање, али је много теже преточити га у реалност. Било би логично рећи да ако аутсјадери могу да изненаде нас, можемо и ми Манчестер, једино што су дистанце овога пута много веће од оних које имамо у Суперлиги. Рекао сам пре седам-осам месеци да је моја идеја да Партизанову игру приближно европским оквирима. Које ће то висине бити, не могу да предвидим, али ми смо у Европи против озбиљних тимова показали напредак. Сада је прилика да проверимо себе и да видимо колико смо направили. Ако успемо да се измеримо биће то већа победа од евентуална три бода против Манчестера, иако се многи неће сложити с таквим размишљањем.  

Чарли Николс, некадашњи првотимац Арсенала, а сада стручни консултант Скај спорта, предвидео је да ће се меч завршити нерешеним резултатом и то ,,ако Манчестер буде имао среће“.

- Није то баш тако. Једно је причати, а друго играти на терену. Не заносимо се таквим прогнозама јер знамо где би нас то одвело. Видели смо у дуелу Тотенхема и Црвене звезде која је то разлика, колико је тешко изаћи на крај са екипама из Премијер лиге. Ми ћемо, будите уверени у то, имати истих проблема. Оно што је за нас најважније је да пружимо свој максимум, па и преко тога, да после меча немамо за чим да жалимо. Ако то урадимо, то би било довољно.

Оно што је сигурно сутрашњи меч биће спектакл. Биће то прилика да се сви подсете полуфинала Купа шампиона 1966. године, када је наш тим елиминисао Енглезе.

- Не треба наглашавати колико је важан овај, дуел, спремни смо, чека нас тежак меч, али како су сви констатовали и спектакл. Имамо прилику да се покажемо, да се још једном у лепом светлу представимо Европи и учинићемо све да тако и буде. Част нам је што ћемо се измерити са Манчестером. 

Тренер Јунајтеда Оле Гунар Солскјер ове сезоне често прибегава ротацијама.

- Не знам са којим играчима ће изаћи, али сигуран сам да ће последњу линију чинити четворица, а не тројица фудбалера. Не могу да одговорим директно ни на питање да ли је за нас боље да Манчестер изведе најбоље, или младе играче жељне доказивања. Искуства су различита, пре неки дан смо у Лучанима извели први тим и момци нису урадили оно што смо очекивали. Резервисти пак могу да буду још компликованији од првотимаца, поготово што Манчестер има 25 до 30 играча који су највећи европски ниво. Овде долазе да победе, морамо да будемо спремни да им одговоримо какав год тим да изведу – нагласио је Саво Милошевић.                                                                                            

И. Лазаревић

Група Л

Партизан - Манчестер ј.    18.55

Алкмар - Астана                 18.55

1. Партизан      2      1      1      0      4:3    4

2. Манчестер ј. 2      1      1      0      1:0    4

3. Алкмар         2      0      2      0      2:2    2

4. Астана          2      0      0      2      1:3    0

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести