Лига Европе: Победа над Гентом Звезди обезбеђује европско пролеће

Фудбалери Црвене звезде играју вечерас (18.55, Арена спорт 1) веома важну утакмицу у Лиги Европе. Уколико победе Гент у Белгији осигураће пролаз у нокаут фазу.
Borjan Milan/Fonet
Фото: Фонет/А. Барда

У случају неуспеха преостају им дуели са Либерецом и Хофенхајмом да евнтуално пропуштено у Белгији исправе.

Велики оптимиста је голман Милан Борјан, који ће прославити јубилеј од педесет европских утакмица на голу српског шампиона.

И пре почетка групне фазе рекли смо да нам је циљ пролеће у Европи. Жеља нам је да трећим узастопним тријумфом практично завршимо сав посао и све ћемо учинити да то и остваримо. Смирени смо, не постоји еуфорија, свесни смо да само из потпуног фокуса можемо доћи до жељеног резултата, рекао је сјајни чувар мреже.

Борјан није хтео много да прича о свом јубилеју.

Све је то лепо, али концентрисан сам на моје ново издање. Све пада у воду ако случајно направим неки кикс и одмогнем својој екипи. Дакле, времена за славље нема, настављам као и пре.

Црвена звезда  неће моћи да рачуна на Кангу, Катаија, Гобељића, Родића и Сонога, међутим, то не брине искусног голмана.

Свако ко игра за овај клуб није случајно ту. Показало се већ више пута да увек неко може да искочи из сенке, тако да очекујем да се то и сада деси. Сви знамо шта нам ова утакмица значи, жељни смо доказивања и да Црвеној звезди донесемо нови успех.

Утакмицу против Гента  у Београду наш шампион је добио, а остала је упамћена изванредна Борјанова интервенција у другом минуту надокнаде.

Можда сам имао и среће, не знам, нашалио се сјајни голман.

Како је додао, не би више волео о томе, већ би само истакао да су тим тријумфом отшкринули врата нокаут фазе и да је то била велика тимска победа.

Био је то пример беспоштедне борбе, што увек треба да краси Звездине играче, поручио је Борјан.

Иначе, Борјан има веома восоко мишљење о белгијској екипи.

Створила се слика код нас како су слаба екипа, а видело се у Београду да то није тако. Одличан је то колектив, прошлогодишњи вицешампион Белгије и треба очекивати њихову квалитетну партију. Даће све од себе и биће нам изузетно тешко, али верујем да можемо до новог тријумфа и новог пролећа у Европи, поручио је Звездин капитен.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести