Лига Европе: Ваљак грешио и остао без победе

У првој утакмици групне фазе Лиге Европе фудбалери Партизана нису успели да савладају АЗ Алкмар, а имали су прилику за то јер су имали вођство и играча више. Београђани су скупо платили две грешке и остали без већ виђеног тријумфа.
Natho/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Израелац Натхо био је најбољи на терену

Наш тим је добро почео меч и врло брзо имао прилику преко Натха, али је он био непрецизан. Ваљак је играо чврсто, дисцплиновано, на контранападе, и често стизао до шеснаестерца Холанђана. Гости су повремено успевали да прете и то после акција Идрисија, који је био неуморан по десној страни.

Утакмица је била жива, час су доминирали једни, час други, а први успешни били су Холанђани. Поново је Идриси био одличан, на другој стативи проиграо Стенгса, који је био сигуран. Хладан туш за Београђане, који су ипак сами криви за то, јер су оставили много простора противнику.

Најактивнији код црно-белих био је Натхо који се осим проигравањима истакао и добрим шутевима, али није могао до гола. Трудили су се Београђани и у 27. минуту извели одличну акцију – Свенсон је, на крају, као задњи играч одбране срушио Асана и добио директан црвени картон. Слободан ударац из повољне позиције извео је Зоран Тошић, али није могао преко живог зида. Са играчем више Партизан се отворио, био све активнији, опасно претио голману Холанђана. А, у најбољој прилици био је Асано који је главом шутирао преко гола. А, у 41. минуту – упорност се исплатила. Садик је узео лопту, ушао у шеснаестерац, где га је фаулирао Вујтенс и то је најстрожа казна за наш тим. Прецизан са беле тачке био је Натхо.

А, у наставку, фуриозан старт Партизана. Прилика за Асана, ништа, шут главом Асана – ништа. А, с правом се љутио Милетић јер у првој ситуацији био је потпуно сам и логично је било да се лопта одигра до њега. Иако са играчем мање ни гости нису одустајали од победе тако да је гледан одличан фудбал.

Холанђани су у пар наврата истрчавали сами испред Стојковића, али су били заустављани због офсајда. А, у 61 минуту – 2:1 за Партизан. Одличну акцију узвели су црно-бели, најпре је Садик погодио стативу, а потом Натхо по други пут на мечу постигао гол. А, онда, Београђани праве грешку, Боаду излази сам испред Стојковића и тресе мрежу. Наивно примљен друго гол црно-белих, због чега се Саво Милошевић одлучује на ризик и у игру уместо Шћекића уводи Суму. Гвинејац се истакао, одмах, са два одлична потеза, али није могао до гола. Марковић је потом у великој шанси, али шутира изнад пречке. Било је то последње опасно на мечу и остало је 2:2.

Партизан – АЗ Алкмар 2:2 (1:1)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 20.000, судија: Гвида (Италија). Стрелци: Натхо (из пенала) у 41а и 61а за Партизан, а Стенгс у 12а и Боаду у 67а минуту за АЗ Алкмар. Жути картон: Здјелар (Партизан). Црвени картон: Свенсон (АЗ Алкмар).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6,5, Остојић 6, С. Павловић 6, Урошевић 6,5, Шћекић 6,5 (Сума 7), Здјелар 6,5, Тошић 7 (Марковић 6,5), Натхо 8,5, Асано 7, Садик 7 (Гигић).

АЗ АЛКМАР: Бизо 6, Свенсон 6, Флар 6, Вујтенс 6 (Хаџидијакос 6), Вијндал 6,5, Митдсјо, Де Вит 6,5, Компајнерс 6,5, Стенгс 7 (Класи), Боаду 7,5, Идриси 7 (Сугавара 6).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести