Лига Европе: ЦСКА победио Звезду са 1:0 у Москви и прошао даље

Фудбалери ЦСКА савладали су Црвену звезду у реваншу шеснаестине финала Лиге Европе у Москви са 1:0 и пласирали се у осмину финала. У првом мечу у Београду било је 0:0.
FK Crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

90. минут: Милојевић је успео у својој намери, али његови играчи нису успели да искористе две феноменалне прилике. Последњу је имао новајлија Бен, који може да буде разочаран исто колико и Пешић. У надокнади времена изборио се за простор и добио лопту у левом делу казненог простора, али није добро захватио лопту, па је она још једном отишла покрај стативе за крај Звездине европске приче. 

87. минут: У жељи да у последњих неколико минута крене на све или ништа, Милојевић је на терен послао Уроша Рачића на место Јовичића, док Радоњића мења Аџић. 

81. минут: Звезда је огромну шансу имала за изједначење десет минута пре краја меча, али ју је пропустио Александар Пешић. Резервиста Срнић послао је савршен центаршут на петерац, Пешић избегао офсајд замку, али онда и промашио читаву лопту – која одлази поред даље стативе Акинфејева. 

73. минут: После два лоше изведена прекида, у опасној ситуацији пред голом ЦСКА нашао се Пешић, после центаршута Бранка Јовичића, али није лепо успео да је захвати на првој стативи. 

67. минут: После низа удараца из угла, поново је Борјан спречио чист гол ЦСКА. Овога пута, чувар мреже канадске репрезентације сјајном рефлексном реакцијом зауставио је ударац главом Дзагоева са свега неколико метара, док је у наставку акције такође успео да сачува мрежу, отевши лопту из „шуме ногу“

55. минут: Прва опасност пред голом Акинфејева била је после центаршута Радоњића, односно лоше реакције Бена који није успео да је захвати на петерцу. И да је послао у мрежу гол би био поништен јер је свиран офсајд, али се стиче утисак да Пешић није дирао лопту на путу ка свом колеги из напада. 

Полувреме

45+1. минут: Промашаје Звeзде у надокнади времена казнили су Руси. Иако делује да је Матијас Фернандес играо руком у зачетку акције, с обзиром да Соуза није реаговао, слаба је то утеха за Звезду, пошто је Алан Дзагоев на додавање Кучева са бока са пет метара погодио мрежу –1:0.

35. минут: Распламсала се борба како се улазило у последњу трећину првог полувремена, а Звезда је имала одличну шансу да поведе. Отворио се велики простор за Пешића, који је са левог крила на време уочио Бена и послао му лопту, али, нажалост, замало иза леђа, па су Игнашевић и Березутски некако успели да га зауставе, односно да га спрече да шутира. Истовремено, играчи домаћег састава наставили су да приговарају главном арбитру, бунећи се код готово сваке одлуке, да би у једном тренутку тражили и пенал, на шта је Португалац само одмахнуо руком. Затим је опет било опасно пред голом Звезде, али сада после грешке арбитара на штету Звезде. Борјан је ишао у намери да покупи лопту преко Мусе, који је притом играо и руком после чега је завршио на земљи, а Соуза није свирао фаул, иако је свакако морао. Лопта је на крају дошла до Константина Кучаева, који гађа даљи угао, а лопта је прошла тик поред стативе. 

25. минут: Убрзо је и Звезда имала неколико прилика. Најпре после продора Немање Радоњића, када је одбрана ЦСКА интервенисала у последњи час испред Ненада Крстичића на ивици петерца, док је покушај Александра Пешића волеј ударцем у наставку акције, са десетак метара, такође изблокиран. 

18. минут: Веома опасно могло је да буде после велике грешке Филипа Стојковића, али је помоћни арбитар у наставку акције сигнализирао офсајд, иако га није било, и тако спречио Витиња да се нађе сам пред са Борјаном. 

Црвена звезда је у првих пет минута држала лопту у свом поседу и покушавала преко крила да стигне до прве прилике на мечу, али није успевала. Десетак минута од почетка меча ЦСКА је имао одличну прилику. Ахмед Муса је добио лопту на ивици казненог простора, повукао је и потом желео да упосли Понтуса Верблума са ивице петерца, али је голман Звезде то сјајно прочитао и пресекао пâс. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести