Милојевић: Руска зима? Зато је фудбал занимљив...

МОСКВА: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић каже да ће његов тим и у Москви против ЦСКА у реванш утакмици Лиге Европе држати свог стила и најавио офанзиван приступ и без калкулација.
crvena zvezda csk press
Фото: Tanjug

На меч с ЦСКА гледамо као на сваки до сада. Обећавам само да ћемо дати све од себе, борићемо се за грб и боје Црвене звезде, за наше навијаче и како бисмо Србију представили на прави начин. Играмо против великог противника, долази из Лиге шампиона, али покушаћемо да одиграмо на највишем нивоу, рекао је Милојевић на конференцији за медије у Москви.

Као и пред први сусрет у Београду, Милојевић нема намеру да се брани.

На оваквом нивоу нема калкулација, играмо како знамо и држаћемо се нашег стила, нећемо ништа да мењамо. Покушавамо сваки пут да будемо нападачки оријентисани и да победимо, али некад противник то не дозволи. Не размишљам да ће тим који први постигне гол бити ближи пласману.

Он је признао да је ЦСКА више навикнут на зимске услове, какви се сутра очекују на температури од -13.

ЦСКА игра чешће у зимским условима, али какви су за њих, такви су и за нас. Једноставно, морамо да се прилагодимо и то ћемо урадити. Зато је фудбал и занимљив... Надам се да терен неће бити проблем.

Како је додао, екипа није вежбала пенале и да у овом тренутку не може да каже да ли би их прихватио, већ после дуела.

Руске новинаре интересовало је да Милојевић посебно издвоји неког фудбалера ЦСКА.

ЦСКА има јако добре индивидуалце, али су и јак колектив. Дуго су заједно, то им је најјаче оружје, а немам принцип да истичем било кога.

Он није желео да се бави спекулацијама руских медија око могућег премештања утакмице у Сочи због хладноће у Москви.

Генерално не читам пуно медије, ми се спремамо за дуел у Москви. УЕФА води рачуна о свему томе. Избора немамо него да се понашамо онако нам наложе.

Везиста Ненад Крстичић препустио је ЦСКА улогу фаворита, али истакао значај поготка у гостима.

Играли смо на победу у Београду, али 0:0 је позитиван резултат јер смо сачували мрежу. Дошли смо у Москву да постигнемо први гол и прођемо у наредну фазу. Тренер Милојевић нам је унео сигурност још на старту сезоне, исти случај је и пред ЦСКА, који је у рангу екипа из групне фазе Лиге Европе, закључио је Крстичић.

Реванш утакмица шеснаестине финала Лиге Европе ЦСКА - Црвена звезда игра се сутра на ВЕБ арени од 18 сати по средњеевропском времену.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести