ЛИГА НАЦИЈА ЗА ЖЕНЕ Српкиње нису успеле, елитна група далеко

Нису успеле фудбалерке Србије да се пласирају у Прву дивизију Лиге нација јер су у реванш утакмици баража после велике борбе поклекле у мечу са Исландом (прва утакмица 1:1).
ФСС/Дуел Александре Јохансдотир и Јелене Чанковић
Фото: ФСС/Дуел Александре Јохансдотир и Јелене Чанковић

Наше фудбалерке су биле боље у првом делу, али у наставку уз помоћ ветра домаће играчице су биле знатно конкретније и на крају славиле.

Наше фудбалерке отвориле су боље утакмицу и повеле већ после првог напада. Јована Дамњановић је проиграла Алегру Пољак, која је примила лопту, ушла у шеснаестерац и резантним ударцем погодила „дужи” угао.

После примљеног гола Исланђанке су преузеле инцијативу, створиле су врло брзо две лепе прилике, али Критиндотир и Јонсдотир нису биле прецизне, са неколико метара промашиле су гол. Пред крај првог дела предвођене сјајном Јеленом Чанковић, наше су успеле да умртве игру и да преузму контролу над утакмицом.

 У другом делу ветар је доста помогао Исланђанкама, које су биле боље. Међутим наше фудбалерке су одлично парирале у одбрани, све до 74. минута када јер наш голман Милица Костић непотребно напустила гол и дозволила Јонсдотиру да лако погоди са двадесетак метара празну мрежу. 

А у финишу меча Исланђанке су успеле да преокрену. Опет је била Јонсдотир у главној улози, ушла је у шеснаестерац и онда упослила Нилсдотир која је са пет метара погодила мрежу.


Исланд – Србија 2:1 (0:1)

КОПАВОГУР: Стадион Копавогсволур, гледалаца око 500, судија: Марта Хуерта де Аза (Шпанија). Стрелци: Јонсдотир у 74. и Нилсдотир у 84.  за Исланд, а Пољак у 6. минуту за Србију. Жути картони: Дамњановић, Котић (Србија).

ИСЛАНД: Иварсдотир, Гундур Анардотир, Вигхбосдотир, Сигурдардотир, Халдарсдотир, Јохансдотир, Вилхајмсдотир, Антондотир (Арнадотир), Јонсдотир, Х. Ериксдотир (Амандадотир), Кристиндотир (Нилсдотир).      

СРБИЈА: Костић, Петровић (Мијатовић), Словић, Дамјановић, Фрајтовић, Чанковић, Илић (Павловић),  Милојевић, Пољак, Дамњановић (Матејић), Филиповић.


Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести