Лига шампиона: Бајерн дочекује Реал 

По­след­њих не­ко­ли­ко го­ди­на Ба­јерн и Реал су би­ле во­де­ће еки­пе у Ли­ги фуд­бал­ских шам­пи­о­на. Ба­вар­ци су три­јум­фо­ва­ли 2013. го­ди­не, а Ма­дри­ђа­ни су ак­ту­ел­ни пр­ва­ци Ста­рог кон­ти­нент, а три­јум­фо­ва­ли су и 2014. го­ди­не.
real madrid, epa ballesteros
Фото: EPA/BALLESTEROS

Нем­ци су пе­то­стру­ки осва­ја­чи елит­ног европ­ског так­ми­че­ња, а Шпан­ци др­же ре­корд са 10 ти­ту­ла. И јед­ни и дру­ги у сво­јим ти­мо­ви­ма има­ју фуд­ба­ле­ре ко­ји су но­си­ли дрес оба клу­ба. Код Ба­вар­ца за Реал су игра­ли Ћа­би Алон­со и Ај­рен Ро­бен, а код Ма­дри­ђа­на дрес Ба­јер­на но­сио је То­ни Крос. За­ни­мљи­во је да је тре­нер не­мач­ког шам­пи­о­на Кар­ло Ан­ће­ло­ти пре две се­зо­не се­део на клу­пи Ма­дри­ђа­на. Но, не­ма ди­ле­ме да ће у цен­тру па­жње овог ве­ли­ког окр­ша­ја би­ти два сјај­на стрел­ца – Ле­ван­досвки и Ро­нал­до.

“Ни­је се пу­но про­ме­ну­ло у ти­му Ре­а­ла од ка­ко сам на­пу­стио Ма­дрид. Зи­дан је унео не­ке но­ви­не, али и да­ље до­бро по­зна­јем мо­гућ­но­сти Ро­нал­да и дру­го­ва. Све ми је ја­сно, мо­ра­ће­мо да игра­мо теч­но и стр­пљи­во. Не­ће­мо си­гур­но ср­ља­ти јер је кон­тра Ре­а­ла уби­тач­на”, сма­тра Ан­ће­ло­ти.

Је­ди­ни про­блем Ан­ће­ло­ти­ја је по­вре­да ми­ши­ћа Мак­са Ху­мел­са, ко­ји нај­ве­ро­ват­ни­је не­ће би­ти спре­ман за утак­ми­цу. Тре­нер Ре­а­ла Зи­на­дин Зи­дан не­ма ни­ка­квих про­бле­ма око са­ста­ва.

“Оче­ку­је нас ве­ли­ки меч. Ба­јерн је си­гур­но у пред­но­сти, игра пред сво­јом пу­бли­ком и  у се­ри­ји је сјај­них пар­ти­ја. Ле­ван­дов­ски је про­сто не­за­у­ста­вљив. Од­лу­ка о по­лу­фи­нал­сти ве­ру­јем да ће па­си­ти у ре­ван­шу, а на­дам се да не­ће­мо из­гу­би­ти у Мин­хе­ну“, ве­ру­је Зи­дан. 

У Ма­дри­ду се са­ста­ју Атле­ти­ко и Ле­стер. Ин­те­ре­сант­но да су Остр­вља­ни до са­да три пу­та игра­ли у европ­ским ку­по­ви­ма и да су два пу­та ели­ми­ни­са­ни баш од Атле­ти­ка.

“То ни­шта не зна­чи“, кон­ста­ту­је тре­нер Ма­дри­ђа­на Ди­је­го Си­ме­о­не. “Ле­стер је по­ка­зао сна­гу про­ти­ив Се­ви­ља. По­сле од­ла­ска Ра­ни­је­ри­ја еки­па игра као пре­по­ро­ђе­на. Ми смо мно­го сна­ге из­гу­би­ли у окр­ша­ју са Ре­а­лом, али се на­дам да ће­мо по­бе­ди­ти сва два го­ла раз­ли­ке, што био би­ла пра­ва ме­ра за ре­ванш на Остр­ву“. 

Ако се гле­да тра­ди­ци­ја ме­ђу­соб­них су­сре­та Ле­сте­ро­ве шан­се да про­ђе да­ље су ма­ле, у че­ти­ри до­са­да­шња окр­ша­ја укњи­жи­ли су са­мо ре­ми.

“Ула­зи­мо у утак­ми­цу са Атле­ти­ком пот­пу­но рас­те­ре­ће­ни“, ка­же  нај­бо­љи играч Ле­сте­ра Џеј­ми Вар­ди. “Обез­бе­ди­ли смо оп­ста­нак у Пре­ми­јер ли­ги, а че­тврт­фи­на­ле у Ли­ги шам­пи­о­на је са­мо бо­нус.”

Г. Ко­вач

Сутра

МИН­ХЕН: Ба­јерн – Реал (20.45, су­ди Ри­зо­ли, Ита­ли­ја)

МА­ДРИД: Атле­ти­ко – Ле­стер (20.45, Ерик­сон, Швед­ска) 

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести