Лига шампиона: Бајерн и Ливерпул - спектакл  

За крај серије реванш утакмица осмине финала Лиге шампиона остављена је посластица, у Минхену се вечерас састају фудбалери Бајерна и Ливерпула.
Liverpul Bajern/Fonet/AP
Фото: Iz prošlog duela Liverpula i Bajerna, foto: FoNet

Први меч на Енфилду, на велико изненађење, завршен је без голова. Готово је извесно да вечерас мреже неће остати празне, и једни и други обећавају ревију голова и прави фудбалски спектакл.

Баварци су после дужег времена засели на врх Бундеслиге, а Ливерпул је опет у сјајној форми, у суботу су стигли до новог рекорда, нанизали су и 36 утакмица без пораза на Енфилду.

„Очекује нас тешка и неизвесна утакмица. Имамо великих проблема, не можемо да рачунамо на Милера и Кимиха због картона,а  Робен, Таклисо и Коман су поврђени. У таквој ситуацији мораћемо да импровизујемо. Но, поред свега очекујем квалитетну утакмицу у којој ће нијансе да одлуче победника“, каже тренер Бавараца Нико Ковач.


Данас

21.00: Барселона – Лион     (први меч 0:0)

21.00: Бајерн – Ливерпул      (0:0)


Атмосефера у табору Ливерпула је много боља,форма је одлична, Салах је поново онај стари, а у одбрани билиста Вирђил ван Дајк.

„Ако издржимо почетни притисак Бавараца, сигурно побеђујемо. Бајерн  мора да буде офанзиван, а то је наша велика шанса. Салах, Фирмино и Мане су у великој форми, када имају довољно простора за игру тешко их је чувати. Клоп све зна о Бајерну, можда ће његова визија игре бити и одлучујућа“, сматра Ван Дајк.

На Камп ноу Барселона дочекује Олимпик из Лиона. У првом окршају није било голова, што значи да ће обе екипе тежити да сада не буде тако.

„Олимпик нас је изнадио у првом мечу чврстом одбраном, имали смо неколико прилика, али их нисмо искористилчи. Верујем да ћемо на пред нашим навијачима пробити  очекивани бункер ривала и на крају се радовати“, поручио је Лионел Меси.

Играчи Олимпика се надају да могу у Барселони да приреде изненађење.

„Надиграли смо Барселону у првом мечу, имали смо неколико сјајних прилика, али их на нашу жалост нисмо реализовали. Тактика остаје иста и логично је да верујемо у повољан резултат“, не предаје се тренер Бруно Женесио.   

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести