Лига шампиона: Јувентус јури предност Атлетика

Фудбалери Атлетика у првом мечу осмине финала Лиге шампиона у Мадриду изненадили су моћни Јувентус и славили са 2:0, па у вечерашњи реванш у Торину улазе са значајном предношћу.
ronaldo, epa
Фото: Ronaldo najavljuje sasvim drga;iju utakmicu od one u Madridu, foto: EPA (Rodrigo Jimenez)

На Метрополитану Дијего Симеоне је потпуно надмудрио Максимилијана Алегрија, Роналдо се није видео, а ни остали фудбалери Јувеа нису играли на нивоу који се од њих очекивао. Примили су наивно и голове после прекида, а стрелци су били штопери Годин и Хименез.

„Било је то наше најслабије издање у последњих пола година“, самокритичан је најбољи играч  Јувентуса Кристијано Роналдо.

„Сада  ће, уверен сам, бити сасвим другачије, напашћемо од првог минута и сигуран сам победити. Мени игра Атлетика одговара, уосталом, у 32 досадашња утакмице против њих дао сам им  22 гола. Атлетико има предност, која је, готово сам сигуран, достижна.“

Оба тренер имају доста проблема око састава, Алегри не може да рачуна  на пожутелиог Сандра и повређене Барзаљија и Дагласа Косте, док су у табору Атлетика повређени штопери Годин и Хименеза, а Дијего Коста и Томас ће пропустити меч због суспензије.

„Имамо сјајан резултат. Два гола су велика предност и сигуран сам да  пролазимо у четвртфинале“, поручио је трнер Атлетика Дијего Симеоне.

У другом вечерашњем сусрету, на Итихаду, састају се Манчестер сити и Шалке. У првом мечу, после праве драме, у финишу погоцима Санеа и Стерлинга Сити је славио са 3:2.

„Морамо бити веома опрезни, без обзира што смо прву утакмицу решили у своју корист. Шалке има сјајну екипу, упорну су,а ми смо у серији тешких утакмица. Повређени су Де Брујне, Лапорт и Стоунс,а на Отамендија због искључења не могуда  рачунам. Следи нам велико искушење“, опрезан је тренер Ситија Пепе Гвардиола.

У табору Шалкеа надају се да могу да изненаде Сити, без обзира што су на свом стадиону изгубили.

„Сити је велики фаворит, али се сигурно унапред нећемо предати. „Грађани“ су у минулих неколико година знали већ добијене  утакмице да изгубе на свом стадиону. Играћемо отворено, покушаћемо пресингом да зауставимо пас игру Ситија и да, наравни тежимо да што пре постигнемо гол.Јесмо  у заостатку, али жестоко ћемо се борити“, јасан је тренер Доменико Тадеско.    

Г. Ковач

Данас

21.00:Јувентус – Атлетико (први меч 0:2)

21.00: Манчестер сити – Шалке   (3:2)

Сутра

21.00: Барселона – Олимпик (Л) (0:0)

21.00: Бајерн – Ливерпул   (0:0)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести