Лига шампиона: Порто иде даље, Рома иде кући

Фудбалери Порта савладали су Рому на свом стадиону резултатом 3:1 након продужетака и пласирали се међу осам најбољих екипа Европе.
porto roma, tanjug ap
Фото: Duel Porta i Rome, foto: Tanjug/AP

Фудбалери Порта одиграли су сјајан меч на свом стадиону против Роме. Након регуларних 90 минута, Порто је славио резултатом 2:1, па се отишло у продужетак, где су реализовали једанаестерац и елиминисали Рому из нокаут фазе Лиге шампиона. 

Након првих 45 минута није ништа било решено пошто су обе екипе имале по гол. Порто је први дао гол, а стрелац је био Тикињо Соареш, који је са петерца проследио лопту у гол. Он је лопту добио од Мареге, који је исту "добио" од Костаса Маноласа који је направио катастрофалну грешку. 

Порто је генерално био бољи ривал у првом делу сусрета, али је једна грешка Милитаа, који је покосио Перотија у шеснаестерцу скупо коштала "Змајеве". Де Роси је прихватио одговорност извођења једанаестерца и успео да савлада Икера Касиљаса, па је на семафору писало 1:1. 

Прилично садржајно прво полувреме завршило се изменом, јер је Пелегрини заменио капитена де Росија, који се непосредно пре краја пожалио на повреду. 

Данило Переира је био врло љут када је судија Чакир зауставио утакмицу због де Росија који је био на трави, тако да је добио жути картон због протеста. Порто одлично наставља сусрет, Тикињо се поново нашао у изгледној прилици, али је главом тукао преко гола. 

Након сјајног центаршута са леве стране Марега је био на правом месту, постигао други гол за Порто и имали смо сјајну представу у другом полувремену. 

Рома је срамежљиво чекала контре да угрози гол Порта, који је ипак имао боље шансе и на крају смо отишли у продужетак. 

У првом продужетку је Порто био опаснији ривал, али је и Рома преко Џека и Перотија имала своје шансе, међутим голмани и одбране су били довољно прибрани. 

У другом наставку, Џеко је имао две колосалне шансе да фактички реши питање победника, али је оба пута био непрецизан. 

Казна је стигла у 117. минуту када је у шеснаестерцу срушен Фернандо, а пенал реализовао Алекс Телес. Тако је Порто отишао у наредну фазу Лиге шампиона, а Рома може да се окрене биткама у домаћем првенству. 

ПортоРома 3:1 (1:1)

ПОРТО: Стадион Естадио до Драгао. Главни судија: Џунејт Чакир (Турска). Стрелци: Тикињо 26, Марега 52, Телес 117п – Де Роси 36п.

ПОРТО: Касиљас - Едер, Фелипе, Пепе, Тељес - Данило, Отавио, Ерера - Корона, Марега, Соареш.

РОМАОлсен - Карсдорп, Манолас, Маркано, Жезус, Коларов - Н'Зонзи, Де Роси, Заниоло - Џеко, Пероти.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести