Лига Шампиона: Барса напада Челси са Месијем и Инијестом

Пре три недеље Челси је одиграо савршен меч против Барселоне у првој утакмици осмине финала Лиге фудбалских шампиона, али није успео да победи.
celsi barselona, fonet ap
Фото: Momenat iz duela Čelsija i Barselone, foto: FoNet/AP

Било је довољно  само мало пукотине у одбрани Лондонаца да Меси затресе мрежу Куртое (1:1) и тиме изборио повољан резултат за реванш.

У табору Барселоне атмосфера је одлична, Инијеста се опоравио од повреде, а и Меси ће предводити екипу после прославе рођења трећег детата.

„Спремни смо, у мечу са Гранадом десетковани састав је деловао врело убедљиво. Утакмица са Челсијем биће сасвим другачија, морамо са будемо стрпљиви, Лондонци су изузетно опасни у контрама и о томе морамо да водимо рачуна. Верујем да ћемо се пласирати у наредни круг“, оптимиста је тренер Ернесто Валведре.

Барселона је одиграла на Камп ноу до сада чак 32 утакмице са енглеским тимовима и само два пута је изгубила, с тим што против Челсија Каталонци имају негативан биланс.

„Нећемо ништа мењати у односу на прву утакмицу, играћемо исто као и на Стамфорд бриџу. С Барселоном не смемо да се надигравамо, морамо да играмо  једноставно и брзо. Нећемо срљати, за то нема ни разлога. Верујем да ћемо одигратри добар меч и да ћемо на  време постићи гол“, очекује тренер Антонио Конте.

У другој утакмици вечери нема дилеме ко ће даље, Бајерн је на Алианц арени декласирао Бешикташ (5:0).

„Одиграли смо у Минхену најслабију утакмицу у  овој сезони, уз то пресекло нас је искључење Виде“, објашњава штопер Бешикташа Душко Тошић.

„Илузорно је очекивати да ћемо савладати Бајерн са пет голова разлике, али желимо да се победом опростимо од Лиге шампиона. Без обзира на крајњи исход двомеча са Бајерном пласман нашег тима у осмину финала ЛШ је историјски.“

Баварци су посао у осмини финала одрадили у првој утакмици и у Истанбулу могу без икаквог терета да се надигравају са домаћином.

„Највероватније ћемо неке играче одморити. Имамо велику предност, али не размишљамо о томе, желимо победу и у реваншу“, најавио је  тренер Јуп Хајнкес.

Г. Ковач

Данас

18.00:  Бешикташ – Бајерн    (први меч 0:5)

20.45: Барселона – Челси      (1:1)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести