ЛШ: Севиља избацила Јунајтед, Рома боља од Шахтјора

Севиља је направила можда и највеће изненађење у осмини финала Лиге фудбалских шампиона.
mancester sevilja, fonet ap
Фото: Duel Mačester junajteda i Sevilje, foto: FoNet/AP

Андалужани су елиминисали славни Манчестер јунајтед и то на Олд Трафорду. Чинило се да ће Јунајтед рутински стићи до тријумфа, а онда је Бен Једер за само четири минута срушио снове „ђавола”  и Андалужане одвео у четвртфинале. У другом мечу после велике битке славили су фудбалери Роме , који су се први пут нашли међу осам најбољих тимова Старог континета.

Као што се очекивало на Олд Трафорду Јунајтед је боље отворио меч, међутим  Севиља се успешно бранила, Лукаку и Лингард су били најактивнији, али ни једном у првом полувремену нису успели да пробију бедем испред голамана Рика. Једину праву прилику у првих 45 минута игре имао је Фелаини, који је са десетак метара нешто искоса левом ногом тукао, али је голман Севиље лако отклонио опасност. Могао је Јунајтед да поведе  у 50. минуту, Лингард се лепо ослободио чувара и шутирао искоса са десне стране, али је Рико прстима избацио лопту у корнер. Јунајтед је полако појачавао притисак, али се Севиља није предавала и успела је у 74. минуту да поведе преко Бен Једера. Нападач Севиља једва је био на терену два минута када је добио лопту у шеснаестерцу Јунајтеда и снажим ударцем погодио леви доњи угао. Само четири н минута касније Једер је још једном шокирао Олд Трафорд. После корнера готово из мртвог угла главом је захватио лопту, чинило се да ће то бити лак плен за Де Хеу, међутим голман Манчестера је слабо интервенисао и лопту практично убацио у мрежу. Интересантно да је Бен једер у последњим минутама меча имао још једну велику прилику, али је погодио голмана Јунајтед. На Олимпику Шахтјор је изненадио Рому офанзивном игром, Украјинци су од првог минута кренули у напад и имали неколико лепих прилика, а најбољу Кореаи који је после начене лопте главом, покушао да изненади Алисона, али није био довољно прецизан. Сличну прилику Код Роме имао је и Флоренци, али ни он није био присебан.  У другом делу сасвим другачија слика Рома је кренула офанзивно и после неколико минута игре у нааставку је повела. Фацио је са дугом лопто  упослио Yека, а центарфор Роме је за делић секунде раније стигао до лопте од голмана Пјатова и шпицем лопту убацио у мрежу. После гола Шахтјор је преузео инцијативу, а после контри Yеко је имао две полуприлике. У финишу са играчем мање Шахтјор је умало постигао гол, међутим срећа је била на страни Роме.    

Г. Ковач

Манчестер јунајтедСевиља 1:2 (0:0)

МАНЧЕСТЕР: Стадион Олд Трафорд, гледалаца 76.000, судија:  Макели (Холандија). Стрелци: Лукаку у 84. минуту за Манчестер јунајтед, а Бен Једер у 74. и 78.за Севиљу.  Жути картони: Рашфор (Манчестер јунајтед),  Банега, Кореа, Сарабиа, Бен Једер (Севиља).

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД: Де Хеа – Валенсија (Мата), Баји, Смолинг, Јанг – Фелаини (Погба), Матић – Лингард (Марсиал), Алексис, Рашфорд – Лукаку.

СЕВИЉА: Рико - Меркадо, Кјер, Ленгле, Ескудеро - Банега, Н’Зонзи - Сарабија, Васкез, (Пизаро) Кореа (Геис) – Муријел (Бен Јердер). Први меч: Севиља – Манчестер јунајтед 0:0

РомаШахтјор 1:0 (0:0)

РИМ: Стадион Олимпико, гледалаца око 30.000, судија: Маљенко (Шпанија). Стрелац: Џеко у 51. минуту. Жути картони: Флоренци, Манолас (Рома), Степаненко, Фред, Фереира (Шахтјор), црвени картон: Ордец (Шахтјор).

РОМА:  Алисон - Флоренци, Манолас, Фацио, Коларов - Најнголан, Де Роси, Стротман – Ундер (Жерсон), Yеко (Ел Шарави), Пероти.

ШАХТЈОР: Пјатов - Бутко, Ордец, Ракитски, Исмаили - Фред, Степаненко (Патрик) – Марлос (Детињо), Таисон, Бернард - Фереира.

Први меч: Шахтјор – Рома 2:1

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести