Лига шампиона: Данас играју Реал и ПСЖ, односно Порто и Ливерпул

Жреб је хтео да се већ у осмини фиала Лиге фудбалских шампиона састану можда и највећи фаворити такмичења -  Реал и Пари Сен Жермен.
liga sampiona
Фото: Dnevnik.rs

Мадриђани бране титулу, додуше, у последње време не играју ни близу реномеа, али Реал је увек Реал, док Парижани по оценам љубитеља фудбала имају сјајан тим, што су потврдили у групној фази овог такмичења, када су у шест утакмица постигли чак 25 голова.       

Дерби је од великог значаја за оба тима, а може да буде пресудан и за тренера Реала Зинедина Зидана. После серије нешто слабијих резултата почело је да се шушка да ће да ће добити отказ аки не елиминише Парижане.

„Не размишљам о отказу, окренута сам утакмици са сјајним париским саставом.Можда смо неке мечеве у домаћем првенству одиграли слабије,  што је у неку руку било и очекивано јер нисмо  имали мотива, трка за првака Шпаније је давно завршена. Сигуран сам  да ћемо вечерас пружити квалитетну партију и да ћемо победити. Анализирали смо игру Парижана, знамо им све мане и врлине. Једини проблем је што због картона не можемо да рачунамо на Карвахала, али решићемо и чување Нејмара.”

У табору Пари Сен Жермена истичу снагу и квалитет Реала, али су уверени да могу до победе. Уосталом,  и до сада су имали доста успеха у дуелима са Мадриђанима (две победе, два ремија и два пораза),а и тренр Унаи Емери добро познаје краљевски клуб јер је дуго седео на клупи Севиље.      

„Реал у последње време игра промељиво, међутим, то нас неће заврати. Знамо квалитете Роналда, Модрића, Серхија Рамоса и осталих звезда мадридског тима. Морамо да будемо веома опрезни, али се не смемо оријентисати само на одбрану. Реал има нешто спорију одбрану што би требали да искористимо. Добро је да се реванш игра у Паризу, где ћемо ми бити у предности“, казао је Емери.  

У другом данашњем мечу састају се Порто и Ливерпул,екипе које су освајале Лигу шампиона (Порто  има две,а Ливерпул чак пет титула), међутим, у последњих неколико година далеко су  од  финала.

„Мислим да су шансе подједнаке“, каже тренер Порта Серхио Консисао. „И Ливерпул и ми смо прошли смену генерација и још увек  тражимо праву игру. Добро је да се прва утакмица игра на нашем стадиону, ако победимо биће нам лакше у реваншу, јер у последње време на гостовањима играмо боље. Ливерпул има снажан тим, али им је одлазак Кутиња мало пореметио игру, што би могли да искористимо.“  

Екипа Ливерпула у последње време игра сасвим солидно, пре свег захваљујући Египчанину Мохамеду Салаху. Уз то, против Португалаца традиционално играју добро, у четири међусобна дуела забележили су по две победе и ремија.

„Немамо дилему да нам предстоји тешка утакмица.Проблем нам  је што због картона  не може да игра Емре Yан, а он је мотор нашег тима. Порто има млад састав што би могла да буде нека наша мала предност, с тим што им гол чува искусни Икер Касиљас. Верујем да можемо из двомеча да изађемо као победници“, нада се тренер Јирген Клоп.     

Г. Ковач 

Данас

Реал – Пари Сен Жермен    (20.45)

Порто – Ливерпул                 (20.45)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести