Лигa шампиона: И Јувентусу и Порту не мањка оптимизам

Пре три недеље фудбалери Порта, на Драгаоу, у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона изненадили су Јувентус, потпуно су надиграли фаворита и победили са 2:1.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

У вечерашњи реванш улазе с реалним изгледима да се пласирају у нову рунду. У међувремену је Јувентус поправио форму, од повреда су се опоравили Алаваро Мората (против Лација постигао два поготка),  Дијего Дибала и Хуан Квадрадо,  па тренер Андреа Пирло са  оптимизмом очекује окршај. 

- Поправили смо форму, играмо много боље и сигурније у односу на прву утакмицу са Портом. Уверен сам да ћемо пружити одличну партију и да ћемо се пласирати у четвртфинале Лиге шампиона,а нисмо одустали ни од „скудета“. Свестан сам да нас очекује изузетно тежак меч, јер  одбрана Порта игра сјајно. Веома је важно је да брзо постигнемо гол – рекао је Пирло. 

Порто је у првом мечу у потпунопсти надиграо Јувентус, имао је прилику да постигну и трећи погодак, али је финишу попустио и примио гол.

-  Прича би била савим другачија да је резултат остао 2:0 – сматра  тренер Серхио Консисао. – Морамо бити изузетно опрени, а  пипремили смо тактику за Роналда. Наша шанса су контре, имамо много брже и млађе играче него Торињани. 


Уторак

21.00: Борусија (Д) – Севиља     (први меч 3:2)

21.00: Јувентус – Порто     (1:2)

Среда

21.00: Ливерпул – Лајпциг         (2:0)

21.00 Пари сен Жермен – Барселона   (4:1)

16. марта

21.00 Манчестер сити – Борусија (М)  (2:0)

21.00: Реал – Аталанта      (1:0)

17. марта

21.00:Бајерн – Лацио         (4:1)

21.00: Челси – Атлетико     (1:0)


У другом мечу дана Борусија у Дортмунду дочекује Севиљу. На Писхуану, на велико изненађшење „милионери“ су славили(3:2), блистао је Ерлинг Халанд, а сјајну партију прижио је и Санчо.  - Штета што смо у финишу примили гол – каже тренер Борусије Един Терзић. – Овако, карте су отворене. Ми смио помало уморни од окршаја са Бајерном , али  се ипак надам да ћемо одиграти добар меч и да ћемо се на крају ми радовати. Фудбалери Севиље верују у пласман у наредни круг.

- Олако смо примили голове, а промашили смо  неколико лепих прилика. Сви смо уверени да без обзира на резултат првог сусрета да можемо до тријумфа. Борусија се сигурно неће бранити, што је шанса да из контри стигнемо до успеха  – најавио је тренер Хулијан Лопатеги. 

Г. Ковач  

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести