Лига шампиона: Ко потцени Муриња, лоше му се пише

После паузе од недељу дана наставља се серија уутакмица осмине финала Лиге фудбалских шампиона. На програму су реванши, а после првих мечева једино је можда Аталанта сигурна  за пролаз даље пошто је декласирала Валенсију (4:1), а у свим осталим дуелима, без обзира на резултат, карте су отворене.    
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Данас су на програму две утакмице, Лајпциг дочекује Тотенхем а Валенсија Аталанту.Биће веома занимљиво у Лајпцигу који је  Лондону славио  поготком Тима Вернера с линије пенала. Међутим, без обзира на утисак из првог окршаја Тотенхем није без изгледа.   

И један и други тим у окршај улази ослабљен, Лајпцигу ће недостајати Паулсен, Волф,Кластерман и Харштенбек,а тренер Тотенхема Жозе Мурињо и даље не може да рачуна на Хаија Кејна и Сисока, али је Сон санирао повреду руке и највероватније је да ће играти.  

- Никада се не сме потценити екипа Тотенхема и Жозе Мурињо, јер му се у том случају лоше пише -  упозорава тренер Лајпцига Јулијан Нагелсман. – Знам да имају проблема са повредма играча, имамо их и ми. Надиграли смо их у Лондону, што ништа не гарантује у другој утакмици.У нашој игри нећемо ништа мењати у односу на партију у Лондону, с тим што ћемо бити нешто опрезнији.    

Тотенхем игра променљиво, али је видљиво да му је форма у узлазној путањи. - Лајпциг има значајну предност, што не значи да није надокнадива. Са мало спортске среће и ми можемо до победе. Деле Али се опоравио, Сон је у комбинацији за тим па  са њима двојицом сматрам да имамо реалне шансе да тријумфујемо. Наша одбрана ће бити на великом уиспиту, ако издржимо почетни притисак Немаца уверен сам у  наш успех –  оптимиста је тренер Жозе Мурињо  

На Местаљи састају се Валенсија и Аталанта, у првом сусрету Италијани су убедљиво тријумфовали(4:1),што не значи да Шпанци не рачунају на могуће изненађење. 

- Ако у првих петнаестак минута постигнемо гол можемо и да стигнемо предост Италијана.Имају велику предност, али не  и недостижну  –  сматра тренер Валенсије Алберто Селадес. 

Аталанта  ове сезоне игра сјајно, тим из Бергама је на последњих 17 утакмица постигао чак 50 голова. Последњи пут су одиграли утакмицу без голова још 10. новембра прошле године у Ђенови са Сампдоријом (0:0).

- Имамо велуку прдност, али не можемо да кажемо да је посао завршен.Једно је сигурно - нећемо се бранити, напротив напашћемо Валенсију и на Местаљи као што смо то чинили на нашем стадиону.Уосталом,   ми у сваку утакмицу улазимо с намером да победимо, што значи да смо нападачки опредељени  – каже трнер Жан Пијеро Гасперини.       

Г. Ковач

Уторак

Валенсија - Аталанта (први меч 1:4) (суди Хатеген, Румунија)

Лајпциг – Тотенхем    (1:0) (Керо Гранде, Шпанија)

Среда

Ливерпул - Атлетико (0:1)

ПСЖ – Борусија         (1:2)

Све утакмице почињу у 21 сат.   

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести