Лига шампиона: Парижани желе победу и у Мадриду

Велики дерби осмине финала Лиге фудбалских шампиона је вечерас у Мадриду, где ће снаге да одмере Реал и Пари сен Жермен.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Пре три недеље на Парку принчева Парижани су за копље надвисили најтрофејнији тим Старог континета, Реал, али су стекли само гол предности (1:0). Стрелац је био Килијан Мбапе. Иако се реванш игра на Сантјаго Бернабеу, и сада Меси, Нејмар и Мбапе важе за фаворите и сви очекују нови успех париског супертима.

– Шансе су пођеднаке – сматра тренер Реала Карло Анчелоти. –Играмо пред својом публиком, играчи су добро расположени, ако наметнемо нашу игру уверен сам да ћемо победити. Сви смо свесни да морамо да натерамо Парижане да се бране, што њима баш и није лако. Познато је да Меси и Нејмар не учествују у дефанзивним задацима, а ни Мбапеу и Ди Марији одбрана свог гола није баш по вољи.  

Анчелоти има малих проблема око састав тима, због картона неће моћи да рачуна на Казимира и Мендија, док на другој страни Маурицио Покетино нема пуно потешкоћа. Додуше, ван строја су Рамос и Курзава, али они и онако не би играли.

– Имамо гол предности, што је значајно у оваквим мечевима – објашњава тренер Пари сен Жермена Маурицио Покетино. – Реал мора да се отвори и то је шанса за контре. Уверени смо да ћемо славити и у Мадриду. 

У другом мечу дана на Итихаду састају се Манчестер сити и Спортинг. У првом окршају у Лисабону „грађани“ су лако стигли до високе победе (5:0), па у реванш улазе без бојазни.

– Одрадили смо велики посао у Лисабону – тврди менаyер Манчестер ситија Пепе Гвардиола. – Али, нема калкулација, играћемо у најјачем саставу. Само тако можемо да одржимо форму. Имамо обавезе да одиграмо добро и пред нашим навијачима.

Португалци су свесни да су изгубили све шансе да се нађу међу осам најбољих тимова у Европи, али како кажу неће да се предају.

– Желимо часно да одиграмо у реваншу и да се достојно супроставимо Ситију – казао је тренер Спортинга Рубен Аморин. – Имао много проблема око састава тима, Нуњес је суспендован, Браганка, Гонкалвес и Паулиња су повређени, али без обзира на све покушаћемо да што боље одиграмо.

Г. Ковач

Данас

Манчестер сити – Спортинг        (5:0)

Реал – Пари сен Жермен            (0:1)

Оба меча играју се од 21 сат.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести