Лига шампиона: Реал и Сити деле мегдан

Данас су на програм преостале две утакмице првог круга осмине финала Лиге фудбалских шампиона.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

На програм су два изузетно меча.  У  дербију првог круга у наокаут фази у Мадриду снаге ће одмерити Реал и Манчестер сити, док се у Лиону састају Олимпик и Јувентус.   

Сусрет на Бернабеу је од велике важности за оаба тима. Реал је после пораза од Левантеа препустио челну позицију  Барселони у шпанској првенству, уз то се повредио Един Азар. Сити,(тренутно други у Премијер лиги, избачен је из европских купова у наредне две године, па је ова сезона и можда последња шанса за ову генерацију да нешто уради на евросцени.    

Проблем Реала су нападачи, Васкез,  Јовић, Винисијус, Родриго и Бејл играју далеко испод својих реалзиаторких способности, јдино је искусни Бензема на висини задатка.

- Имамо проблема са реализацијом – искрен је тренер Зинедин Зидан. – Повреда Азара направила нам је додатни проблем, али се надам да ће Бејл бити спреман. Свака победа у дуелу са Ситијем је изузетно вредна.    

Сити улази у сусрет решен да победи и да ако може освоји Лигу шампиона, чиме би избегао казну УЕФА.  

- Сви играчи су јединствени, желе да победама дају печат Лиги шампиона. Свесни смо снаге Реала, али смо уверени да можемо да га елиминишемо. Амбаиције су нам победничке- најавио је трнер Пепе Гвардиола  У другој утакмици дана састају се Олимпик из Лиона и Јувентус. И једни и други у меч улазе ослабљени, Олимпику ће недостајати Депај, Коне и Рене Аделајд, док  тренер Јувеа Сари не може да рачуна на Дагласа Косту,  Игуаина, Кедиру и Дамирала.  

- У Јуветусу све се окреће око Роналда и зато ћемо играти нешто опрезније са појачаним средњим редом. Покушаћемо да изненадимо Јувентус, видећемо како ће то изгледати, а важно је да не примимо гол – каже трнер Руди Гарсија 

Кристијано Роналдо блиста у дресу Јуветуса , на последњих 11 утакмица уписао се у листу стералаца.

-  На изглед смо добили лаког противника, али то може да завра. Олимпик има тим који зна да игра на резултат и свакако нам неће бити ни мало лако да стигнемо до победе – опрезан је Роналдо.    

Г. Ковач

Среда

Олимпик (Л) – Јувентус (21, суди Манзано, Шпанија)

Реал – Манчестер сити (21, Орсато, Италија)  

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести