ЛИГА ШАМПИОНА Сити јури предност Тотенхема

Први четвртфинални дуел Лиге шампиона острвских великана Манчестер ситија и Тотенхема добили су Лондонци(1:0), данас је на програму друга утакмица великог двобоја.
1
Фото: EPA-EFE/NEIL HALL

Занимљиво је да ће се ове две екипе у суботу састати и у првенственој утакмици. Ривалитет је велики, Тотенхем и Сити до сада су одиграли чак 157 међусобних утакмица, а скор је изједначен (61, 35, 61). Дакле, вечерас ће неко преузети вођство.

- Имали смо победу у рукама - тврди менаyер Манчестер ситија Пепе Гвардиола. – Били смо бољи, имали смо много шанси и  пенал и нисмо успели да савладамо Лориса. То нам се осветило, Сон је искористио пукотину у нашој одбрани и сада је Тотенхем у лепој предности.Крајњи исход је потпуно неизвесна, ако ми  добро отворимо меч сигуран сам да ћемо славити и пласирати се у полуфинале. Ми јуримо предност ривала, што је увек ризик да припмо гол, а у том случају ситуација би се сасвим окренула у корист Тотенхема. Значи, морамо да будемо веома опрезни.

Тотенхем у реванш улази без повређеног капитена Харија Кејна, за кога је изгледа сезона завршена.

- Са Кејном би ми можда били и у малој предности, овако су шансе изједначене – сматра тренер  Маурицио Покетино. – Исход утакмице може да се одлучи још у првом полувремену, ако ми тада постигнемо гол полуфинале ће нам бити на дохват руке.

У другој данашњој јутакмици на Драгаоу Порто дочекује Ливерпул. На Енфилду домаћини су сигурном игром стекли два гола предности(2:0) и са великим  самопуздањем улазе у реванш. Енглези се уздају и у традицију, Порто их никада није победио,а на последњој утакмицина Драгаоу Ливерпул је  славио са чак 5:0.   


Данашње утакмице

21.00 Порто – Ливерпул      (први меч 0:2)

21.00: Манчестер сити – Тотенхем       (0:1)


- Ливерпул је и даље за нас најтежи ривал, једноставно његова игра нам не одговара. Покушаћемо да променимо стил, да играмо неки други фудбал и да тиме прекинемо неугодну традицију. Ливерпул има убитачну контру, изузетне појединце и чврсту одбрану што јасно говори да је пред нама веома. веома тежак задатак. Наша шанса да нешто велико напарвимо можда је у прекидима и скок игри. У сваком случају, унапред се не предајемо, борићемо се за сваку лопту – најавио је  тренер Серхио Консисио.

И поред велике предности у табору Ливерпула су опрезни, традиција  јеједно,а  на терену може свашта да се догоди.

- Имамо добар резултат, с тим што сам саветовао играче да га забораве и да уђу у утакмицу као да није 2:0 за нас. Ово је нова утакмца у којој ће Порту настојати да се пред својим присталицама покаже у најлепшем светлу – упозорава тренер Јиргин Клоп.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести