Лига шампиона: Зенит и Лацио ремизирали, Турци савладали Јунајтед

У првом термину за Лигу шампиона Зенит и Лацио су поделили бодове у Санкт Петербургу 1:1 (1:0), док је Башакшехир у Истанбулу савладао Манчестер јунајтед са 2:1 (2:1).
lacio zenit
Фото: Aleksandar Jerokin postiže gol za Zenit u duelu sa Lacijom, foto: FoNet

Меч између Зенита и Лацио "обећавао" је занимљив дуел, али у првих пола сата готово да није имало шта да се види у кишовитом Санкт Петербургу. Али, у 32. минуту домаћин је повео. Неколико пасова главама разменили су играчи Зенита у казненом простору Лација, а ту акцију завршио је голом Александар Јерокин.

Лацио је у овом мечу био без Ћира Имобилеа, Луиса Алберта, Лукаса Леиве и Томаса Стракоше због коронавируса. То се одразило на партију Римљана, који у другом полувремену као да нису умели и знали како да нападну. Ипак, стигли су до изједначења у 82. минуту. Дејан Ловрен се оклизнуо, а Фелипе Каиседо ефектно погодио ближи угао и спасио Италијане пораза. Али, могло је и да буде трагично по Италијане. Наиме, у четвртом минуту надокнаде домаћи су постигли гол, када је Сергеј Милинковић-Савић направио кардиналну грешку у предаји лопте. Поклонио је лопту ривалу, који је у два потеза стигао до гола и велике радости. Мрежу је затресао Андреј Мостовој, али је био у малом офсајду.

Башакшехир је на свом стадиону направио сензацију, пошто је тим за који игра Данијел Алексић на колена бацио фаворизовани Јунајтед у чијим редовима је био Немања Матић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести