Лига шампиона: Парижани без Нејмара на испиту у Лајпцигу

У полуфиналу минулог циклуса Лиге фудбалских шампиона  Пари сен Жермен је у Лисабону глатко победио  екипу Лајпцига (3:0), па данас Немци имају прилику да врате део дуга у оквиру трећег кола групне фазе овог  такмичења.
psz mbape, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Michel Euler)

Лајпциг игра сјајно,а  Пари сен Жермен је далеко од форме од прошле сезоне, уз то неколицина кључних фудбалера су повређени. Сигурно је да за вечершњи меч тренер  Пари сен Жермена Томас Тухел не рачуна на Нејмара, Дрекслера, Икардија, Варатија и  Берната, а под упитником је и наступ Килијана Мбапеа.

-  Од почетка сезоне имамо великих проблема, играчи нису имали летњи одмор и сада плаћамо цех нон- стоп играња. Очекује нас заиста тежак задатак,  у Лисабону смо глатко победили Лајпциг, али у једном делу меча Немци су били бољи и да су постигли гол ко зна  како би се сусрет завршио. Нама је ово кључна утакмица, у првом колу смо изгубили на Парку принчева од Јунајтеда и нови пораз би нас удаљио од другог места у групи – реалан је трнер Тухел.

Утабору Лајпцига жељно чекају вечерашњи меч, намера је да се реванширају Парижанима за пораз у Лисабону.

–  Наш састав се није мењао од Лисабона,  изостаће само  повређени Клостерман и Хатман. Парижани су потпуно ренаовирали тим, није то више  екипа из претходне сезоне и уверен сам да можемо до повољног трезултата – поручио је  тренер Јулијан Негелсман.

Јувентус је отпутовао у Будимпешту у готово комплетном саставу, опоравио се од вируса Кристијано Роналдо и свакако да је то сада друга прича. а  међу повређенима нема искусног Кјелинија.  - Пропустио сам меч против Барселоне, а могао сам да играм. Трудићу се да  све пропуштено надокнадити у следећим утакмицама. Подразумева се да очекујем победу у Будимпешти и моје  голове – јасан је Роналдо.

Манчестер јунајтед после пораза у првенственом мечу од Арсенала гостује у Истанбулу екипи Башакшехира .

- Фудбал је непредвидљива игра,били смо бољи од Арсенала и изгубили.Верујем  да нас тај   пораз није избацио из строја и готово сам сигуран да ћемо победити у Истанбулу – не мањака оптимизам  тренеру Солскјеру.

Г. Ковач  

Среда

Е група

Челси – Рен       (21)

Севиља – Краснодар  (21)

 

Ф група

Зенит – Лацио   (18.55)

Клуб  Бриж – Борусија (Д) (21)

Г група

Барселона – Динамо (К)     (21)

Ференцварош – Јувентус    (21)

 

Х група

Башакшехир – М. јунајтед (18.55)

Лајпциг – Пари сен Жермен       (21)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести