ЛИНГЛОНГ СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ Жигић води Сланобарце у Шапцу

Фудбалери Пролетера су после пораза од Партизана остали без шефа струке Милића Ћурчића и дела стручног штаба, с обзиром на то да је управа прихватила његову оставку.
Milan Mirosavljev se vraća u tim Proletera Foto: Dnevnik.rs
Фото: Milan Mirosavljev napadač Proletera Фото: Дневник.рс

На клупи је једини остао помоћник Бранко Жигић, који ће до даљег бринути о првом тиму док управа не пронађе адекватно ново решење.

- Пролетер ми је друга кућа, што се моје играчке и тренерске каријере тиче. Увек сам ту да пружим све од себе, помогнем колико знам и умем и не бежим од обавеза. Имао сам одличну сарадњу са Ћурчићем и осталима из стручног штаба, а поштујем њихову одлуку да оставкама покушају да раздрмају екипу, кја је ушла у кризу резултата - рекао је Жигић.  

И поред новонастале ситуације, атмосфера међу играчима је одлична. Данас екипу очекује првенствени дуел с Мачвом у Шапцу.

- Сви у клубу свесни су тренутне ситуације у којој се налазимо. Радили смо током протеклих дана максимално, посветили смо се предстојећим обавезама и решени смо да у што бољем расположењу, али и правој форми изађемо на мегдан Шапчанима. И они су променили тренера, што им је у прошлом колу донело резултат, пошто су успели да у Бачкој Тополи откину бод ТСЦ-у. Мачва је изузетно тежак ривал и сигурно је да ће њени играчи желети да пред својим навијачима против нас остваре прву победу код куће.


Незнатне измене у тиму

Како се у конкуренцију за тим враћа нападач Миросављев, екипа са Слане баре ће у односу на ону из утакмице с Партизаном претрпети незнатне измене. Могуће је да у дуелу с Мачвом наступе: Петрић, Танасин, Ковачевић, Лукашевич, Андрејевић, Пејић, Б. Јовановић, Чоловић, Новаковић, Балабановић, Миросављев.


Пред утакмицу коју су у клубу означили као веома важну да се ухвати прикључак са златном средином, Жигић ће имати на располагању комплетан играчки кадар.

- Задовољан сам тренутним здравственим билтеном. Једини су смањеним интензитетом радили Бабић и Радиновић, међутим, издржали су тренинг и биће у конкуренцији за тим. Време је да прекинемо серију слабих резултата који не одговарају нашим приказаним играма, па очекујем повољан резултат, мада све говори да су Шапчани фаворити, барем на папиру. И ми имамо наше адуте, пре свега у квалитетном играчком кадру, којем се придружио и Милан Миросављев. Одрадио је суспензију због жутих картона и сигурно ће предводити напад,од којег сви очекујемо голове. Уколико барем једном успемо да савладамо голмана домаћина, пут ка повољном резултату биће нам отворен. Да бисмо стигли до резултата који прижељкујемо, биће нам, уз побољшавање ефикасности, потребно и то да уложимо максимум залагања - јасан је Жигић.

М. Поповић  

 

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести