ЛИНГЛОНГ СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ Пролетер - Војводина 0:1 (0:1)

Као по неписаном правилу, један гол пресудио је победника у дуелу градских ривала Пролетера и Војводине.
Đuričin je u 12 minutu pogodio mrežu Proletera Foto: A. Predojević
Фото: Ђуричин је у 12 минуту погодио мрежу Пролетера Фото: А. Предојевић

Овога пута, постигао га је расположени Ђуричин и, испоставило се, било је то довољно да Воша укњижи пету победу и задржи се на челу табеле Линглонг Суперлиге Србије. Таман за тај погодак били су бољи ученици тренера Ненада Лалатовића, али се мора нагласити да се и тим са Слане баре представио као озбиљан ривал и екипа којој никако не припада да буде при дну табеле.

Од самог почетка сусрета иницијативу је преузела екипа Војводине. Први пут су  фудбалери, синоћ у небеско плавим дресовима запретили у 7. минуту када су ка голу Петрића шутирали најпре Ђуричин а онда и Езе, али су оба покушаја играчи из одбране Пролетера изблокирали. Наставили су “гости” да врше притисак ка голу Сланобараца и то им се исплатило у 12. минуту. Праву мајсторију на десном крилу извео је Огњен Ђуричин, који је направио слалом кроз неколико противничких играча и на крају затресао мрежу за вођство Воше од 1:0.

Тек тада су почели мало храбрије да играју ученици тренера Милића Ћурчића па је у 17. минуту одличан слободан ударац са 19 метара извео Угљеша Радиновић, али се голман Роцков истакао још лепшом одбраном. И три минута касније могао је домаћин да стигне до изједначења, али је чувар мреже старијег новогсадског суперлигаша још једном је бравурозно интервенисао и спречио Миросављева да погоди циљ.


Градоначелник у ложи

Градском дербију између Пролетера и Војводине, између осталих уважених гостију, присуствовао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Очигледно, фудбал се на велика врата враћа у Нови Сад, па не чуди што је место у ложи пронашо и први човек највећег војвођанског града.


Уследио је период равноправне игре између два шеснаестерца и тек у 43. минуту видели смо изузетан слободњак који је извео Никола Дринчић са преко 30 метара, а голман Пролетера Никола Петрић врховима прстију успео да избије лопту у корнер. У наставку акције Дринчић је центрирао у лепој позицији је био први стрелац Бојан Матић чији је ударац главом је ипак завршио поред гола.

У наставку се очекивала занимљива утакмица, а то је наговестио Стефан Чоловић шутем у 50. минуту који је завршио у спољњем делу мреже. На другој страни Војводина је одговорила већ у следећем нападу када је веома добро шутирао Гемовић, а исход је био исти. И у 62. минуту исти играч опробао је шут, али је овога пута голман Петрић био на месту. Развила се отворена битка, тежиште игре брзо се пребацивало с једне на другу страну, али голова није било. У 76. минуту Радиновић је ушао у казнени простор Војводине, могло је то да буде веома опасно за гол Роцкова, али ништа конкретније у завршници се није догодило.


Матић не игра у дербију

Вођа навале Војводине Бојан Матић у самом финишу утакмице зарадио је жути картон због, по мишљењу судије Максимовића, симулирања прекршаја за пенал. Матићу је то била четврта јавна опомена у овом првенству и он због ње неће моћи да игра у дербију с Црвеном звездом.


Три минута касније центрирао је Дринчић, Езе лопту захватио главом, али је Петрић био опрезан и избио лопту у корнер. Већ у следећем нападу сјајно је шутирао Пејић са преко 20 метара, а најистакнутији појединац утакмице, голман Војводине Емил Роцков још боље је интервенисао. Коначно, и у 82. минуту сам пред голмана Пролетера Петрића изашао је Винсент Езе, али је искомпликовао ситуацију и његов каснији ударац био је изблокиран. Фудбалери Војводине аплаузом су испраћени са травњака Карађорђе, а навијачи новосадске “старе даме” већ су почели да се радују предстојећем спектаклу, пошто наредног викенда у Новом Саду гостује шампион Србије Црвена звезда.

ЛИНГЛОНГ СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ
Пролетер - Војводина 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 4.000, судија: Максимовић (Инђија). Стрелац: Ђуричин у 12. минуту. Жути картони: Миросављев и Радиновић (Пролетер), а Матић, Стојковић, Филиповић, Езе и тренер Војводине Ненад Лалатовић (Војводина).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7,5, Митровић 6,5, Пејић 7 (Ратковић), Балабановић 6,5 (Рушевић 6,5), Марјановић 6,5 (Новаковић 7), Леандро 7, Андрејевић 7, Танасин 6,5, Чоловић 7, Радиновић 7, Миросављев 7.

ВОЈВОДИНА: Роцков 8, Стојковић 7, Веселиновић 7, Саничанин 7, Вучић 7, Филиповић 6,5 (Топић), Дринчић 7,5, Езе 7, Ђуричин 7,5 (Зукић), Гемовић 7 (Кокир), Матић 7.

А. Предојевић

  ИЗЈАВЕ ТРЕНЕРА
 Пресудио индивидуални квалитет

По завршетку занимљивог дербија тренер фудбалера Војводине Ненад Лалатовић је рекао:

- Био је ово сусрет који је заслужио епитет дербија, са пуно трчања и снажних дуела. Оба тима стварала су шансе, а ми смо једну од њих, на идивидуални квалитет играча, успели да реализујемо и стигнемо до три бода. Мој тим заслужио је победу која је можда могла да буде и убедљивија и сада има право да се нада пуним тринама Карађорђа за спектакл који нам следи наредног викенда, када нам долази Црвена звезда. Пролетер је показао квалитет, то је тим који игра добар фудбал и мој колега Ћурчић са њим одлично ради. Нису заслужили да буду при дну табеле и сигуран сам, уколико подршка буде и даље изражена, да ће се веома брзо уздићи.

Није претерано разочаран био Милић Ћурчић, тренер Пролетера. Он је овако видео утакмицу:

- Војводини честитам на победи јер је показала да има одличан спој искуства и младости и веома јаку и индивидуалну квалитетну екипу. Честитао би мојим играчима јер су пружили и више од објективних могућности, али остао нам је проблем са реализацијом. Стварали смо прилике, додуше имала их је и Војводина, али је она једну своју искористила, а ми нисмо. Црвено-белима желим од срца да у наредној сезони заиграју не само у квалификацијама, већ и групној фази Лиге Европе.

А.П.


Победе Рада и Вождовца

Вождовац је савладао Младост из Лучана 2:0, Рад је истим резултатом надиграо Мачву, док су у Ивањици Јавор и Напредак ремизирали 2:2 (1:0).

Сутра се састају: Раднички Ниш - Спартак (18.30) и ТСЦ - Инђија (20).

Одложене су утакмице: Црвена звезда - Чукарички и Радник - Партизан.

Табела: Војводина 16 бодова, ТСЦ 13, Црвена звезда 12, Партизан 10, Раднички Ниш 10...


 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести