ЛОТАР МАТЕУС: Отишао је велики Франц, недостајаће свима

Франц Бекенбауер, легенда Бајерна и немачког фудбала, преминуо је у 78. години. Свет фудбала је шокиран вестима које су стигле из Немачке, отишао је играч који је освајао титулу светског првака и као играч и као тренер.
s
Фото: Youtube Printscreen

Кајзер Франц, један од најбољих дефанзивних играча свих времена, оставио је огроман траг, а као великин успех наводи се и његова заслуга што је Немачка 2006. добила организацију Мундијала. По објављивању вести о његовој смрти, почеле су да стижу бројне реакције.

Један од првих који се огласио био је и бивши играч Бајерна и Немачке репрезентације, некадашњи тренер Партизана, Лотар Матеус.

"Шок је дубок, иако сам знао да се Франц не осећа добро. Његова смрт је губитак за фудбал и за Немачку у целини. Био је један од највећих играча и тренера, како на терену тако и ван њега. Франц је био вансеријска личност не само у фудбалу, он је уживао светску популарност. Сви који су га познавали знају колико је био дарежљив човек. Напустио нас је велики пријатељ. Недостајаће ми, свима ће нам недостајати", поручио је Матеус.

И бивши репрезентативац Енглеске, Гери Линекер, огласио се на друштвеним мрежама.

"Ожалошћен сам што чујем да је Франц Бекенбауер преминуо. Један од апсолутно највећих у нашој игри. Кајзер Франц је био најлепши од фудбалера који су освојили све грациозношћу и шармом. Почивај у миру", поручио је Линекер.

Од Бекенбауера се опростио и Кени Далглиш.

"Дубоком тугом ме је испунила вест о смрти Франца. Била је привилегија да са њим поделим један од тренутака у којима сам био најпоноснији – на својој 100. утакмици за репрезентацију Шкотске. Почивај у миру, Кајзеру", написао је Далглиш.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести