ЛШ: Атлетико осигурао осмину финала

Фудбалери Атлетико Мадрида изборили су осмину финала Лиге шампиона, док је Локомотива остала у борби за пласман у Лигу Европе.
atletiko monako, fonet
Фото: Duel Atletiko Madrida i Monaka, foto: FoNet

Атлетико је надиграо десетковани и подмлађени састав Монака 2:0 (2:0) и оверио пласман у осмину финала Лиге шампиона. Меч је резултатски решен у 24. минуту када је после сјајне комбинације са Анхелом Кореом, Антоан Гризман елегантним ударцем левом спољном други пут затресао мрежу Монака. Французи су у финишу имали прилику да дођу до гола, али је Радамел Фалкао промашио цео гол из пенала, који је скривио Стефан Савић због чега је добио други жути картон. 

Прве бодове и прву победу у такмичењу забележила је Локомотива надигравши Галатасарај 2:0 (1:0) у Москви. Руси су меч преломили у 43. минуту када је Гжегож Криховјак уз доста среће и одбитак савладао Муслеру. У наставку меча Галатасарај је све карте бацио на напад, али га је то скупо коштало већ у 54. минуту када после брзе акције Владислав Игнатијев дуплирао вођство Локомотиве. Гости нису конкретно запретили у наставку, упркос агресивној игри, док су Локомотиви поништена два гола због офсајда, а у међувремену је Фарфан погодио пречку. 

Локомотива је овом победом остала у игри за треће место и пласман у Лигу Европе на пролеће. 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести