ЛШ: Тадић са два гола одвео Ајакс у осмину финала

Фудбалери Ајакса обезбедили су пласман у осмину финала Лиге шампиона из групе Е једно коло пре краја. Ајакс је у петом колу савладао АЕК у Атини са 2:0 и стигао до 11 бодова, па ће заједно са Бајерном међу 16 најбољих екипа у Европи. Два гола за Ајакс постигао је Душан Тадић.
tadic ajaks, tanjug ap
Фото: Tanjug/AP Photo/Thanašis Stavrakis

Прво је у 68. минуту реализовао једанаестерац који је скривио Марко Ливаја пошто је играо руком, а онда је само четири минута касније постигао и други гол на асистенцију Класа Јана Хунтелара. Иначе, Ливаја је приликом пенала добио други жути картон, па је Холанђанима посао био додатно олакшан. 

Ајакс ће се са Бајерном борити за прво место у групи Е. Бенфика ће као трећа у Лигу Европе, јер има недостижну предност над АЕК-ом.

У групи Г Викторија из Плзења је на гостовању московском ЦСКА славила после преокрета са 2:1. Московљани су дошли до предности поготком Николе Влашића са беле тачке у раној фази меча, а када је Роман Прочазка на другој страни промашио пенал у финишу полувремена, чинило се да ће домаћин оверити место у Лиги Европе.

Међутим, Прочазка се исправио почетком наставка, да би Лукас Хејда у финишу шокирао домаћина и донео егал у групи. Тако ће у последњем колу пасти одлука ко ће у Лигу Европе, јер су из ове групе мађу 16 најбољих већ прошли Реал Мадрид и Рома.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести