ЛШ: Бајерн и Атлетико играју пред 999 гледалаца

Чини се да су фудбалери Бајерна бирали не би изабрали тежег противника на почетку одбране круне у Лиги шампиона.
fk bajern
Фото: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein)

Баварци ће на готово празној Алианц арени (дозвољен улаз за  999 гледалаца) дочекати мадридски Атлетико, који под вођством Дијега Симеонеа већ годинама у врху европског фудбала. Бајерн је велики фаворит, али ни Мадриђани нису без изгледа, под условом да издрже прве налете домаћина. 

-  У доброј смо форми, али никада није лако играти против Атлетика – констатује најискуснији фудбалер Бајерна Томас Милер. – Мадриђани гаје специфичан стил игре и без обзира на промене у тиму увек играју чврсто у одбрани и са неугодним нападачима. Како чујем Коста је повређен, али ту је сада Суарез, који је сличан пргав  фјудбалер. Важно је да што пре постигнемо гол, а онда победа не би требало да дође у питање.  И један и други тим  кубуре са повредама, Баварци не могу да рачунају на Санеа, а Мадриђани су лишени услога Косте и Хименеза.

- Бајерн је шампион Европе и то морамо да уважимо, али се не плашимо – каже тренер Дијего Симеоне. - Пре две године успели смо у Минхену да победимо Бајерн голом  Саула, надамо се да то можемо да учинимо и сада.  Занимљива утакмица се очекује и у Амстердаму, где гостује шампион Енглеске Ливерпул.  

- Још увек нисмо у пуној форми. Уз то, тим је промењен у односу на претходну сезону, отишло је неколико кључних играча, а новајлије се  још увек привикавају. Ливерпул је свакако фаворит – реалан је капитен Душан Тадић.

Ливерпул  у првенству Енглеске не пружа партије какве се очекују а имају  доста повређених фудбалера. Ван Дајк ће вероватно пропустити јесењу сезону,а ван строја су и голман Алисон, Матип и Алкантара.

- Тражимо алтернативна решења у одбрани. Остали смо практично без центерхалфова, али ћемо се већ некако снаћи. Сигуран сам да ћемо пружити добру партију у Амстердаму и подразумева се настојати да тријумфујемо – поручио је тренер Јирген Клоп   Реал против Шахтојора због црвеног картона не може да рачуна на капитена Серхија Рамоса, Сити ће играти против Порта без Медија, Лапорта, Де Брујнеа и Жезуса, а тренер Интера Антонио Конте  због коронавируса мора да изиостави Најголана, Шкрињара, Гајардинија, Јанга и Радуа.  Г. Ковач

Среда

А група

Салцбург – Локомотив       (18.55)

Бајерн – Атлетико     (21)

Б група

Реал – Шахтјор (18.55)

Интер – Борусија (М)         ( 21)

Ц група

Манчестер сити – Порто     (21)

Олимпијакос – Олимпик (М)       (21)

Д група

Ајакс – Ливерпул      (21)

Митјиланд – Аталанта        (21)   

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести