ЛШ: Црвена звезда – ПСЖ 1:4

ПСЖ је победио Црвенз звезду са 4:1 у последњем голу групне фазе Лиге шампиона на стадиону "Рајко Митић".
mbape i zvezda, tanjug dgoll
Фото: Mbape u duelu sa igračima Zvezde, foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

Крај утакмице

90+2. минут: ПСЖ води са 4:1. Стрелац је Мбапе.

90. минут: Надокнада времена четири минута.

88. минут: Жути картон за Гобељића, после фаула над Нејмаром.

86. минут: Измена у Звезди. Марин, је изашао, а Јовељић ушао.

83. минут: Прва измена у ПСЖ-у, изашао је Верати, а ушао Рабио.

80. минут: Још једна шанса за ПСЖ. Мбапе је био у продору, али је Борјан успео да одбрани. Одмах затим у прилици је био и Нејмар, али је шутирао преко гола.

74. минут: ПСЖ води са 3:1. Стрелац је био Маркињош и то главом. Нејмар је изнудио прекид на левој страни и још једном је Ди Марија упутио савршен центаршут. На другој стативи је Маркињош надскочио Родића и погодио мрежу.

72. минут: Двострука измена у Звезди. Изашли су Павков и Симић, а ушли су Боаћи и Ебесилио.

70. минут: Изгледна шанса Звезде. Марин је одлично центрирао из „скраћеног корнера“, Јованчић је био највиши у скоку на петерцу, али је лоше захватио лопту.

67. минут: Још једна прилика за ПСЖ, који је сада преузео иницијативу. Одличан центаршут Ди Марије ка Каванију, који је шутирао главом и послао опту преко гола.

64. минут: Опет Борјан. Сада је зауставио шут Мбапеа, који је шутирао са 20-ак метара.

62. минут: Опет је голман Звезде Борјан успео да сачува мрежу, сада је био одлично постављен код велике шансе за Керера.

56. минут: Коначно су уродили напади Звезде. Гобељић је постигао гол за црвено-беле. После центаршута са бока Тијаго Силва није лепо избио ту лопту главом, саму ју је пребацио, она је дошла до Гобељића, а Звездин бек је ухватио волеј и послао га у ближи угао гола Буфона.

55. минут: Притисак Звезде, у новој шанси био је Марин, али је Буфон опет одбранио.

54. минут: Нова велика шанса за Звезду. Бен је пробапо главом, али је Буфон одбранио. Центиметри су фалили да Бен смањи резултат после одличног центаршута Стојковића, али је његов покушај завршио мало поред леве стативе.

52. минут: Прилика за Звезду, Марин је шутирао, али није добро закачио лопту. Симић је лепо проиграо Марина, али је он лоше захватио лопту. Поновљени снимак је показао да је Немац ипак био у офсајду.

46. минут: Почело је друго полувреме.

Полувреме

42. минут: Много простора играчи Звезде остављају Мбапеу и Нејмару на левом боку. Мбапе је поново побегао, био један на један са Борјаном и покушао да погоди ближи угао, али је затресао само спољни део мреже.

40. минут: ПСЖ води са 2:0, а стрелац је Нејмар. На средини терена је неодлучан био Чаушић, а Мбапе је одмах послао лопту на леви бок до Нејмара. Бразилац се залетео на Стојковића, склонио лопту унутра, а онда после два лажњака у казненом простору на терен бацио голмана Борјана и убацио је у мрежу.


Ливерпул је повео против Наполија

Стрелац првог гола за Ливерпул против Наполија био је Мохамед Салах у 34. минуту.


31. минут: Две изгледне прилике за Французе у 20 секунди. Прво је у прилици био Нејмар, али је Борјан сјајно одбранио, а онда је у наставку акције припретио Ди Марија, али срећом лопта отишла поред десне стативе голмана Звезде.

28. минут: Жути картон за Павкова који је уписан пошто је после ваздушног дуела ударио Кимпембеа, а одмах затим је жути картон на другој страни добио и Керер, који је фаулирао Симића.

24. минут: Верати је одиграо леп пас са Мбапеом, а онда шутирао са ивице казненог простора, али право у голмана Звезде Борјана.

22. минут: ПСЖ је други пут после 3. минута тражио једанаестерац. Сада су њихови захтеви били много основанији јер је лопта после центаршута Ди Марије погодила у руку Дегенека, али је судија одлучио да не покаже на белу тачку.

15. минут: Нова прилика за ПСЖ. Мбапе је додавањем избацио лоше постављену одбрану Звезде. Остао је усамљен Кавани, али се није добро снашао, као ни Мбапе у наставку ове акције у петерцу.

13. минут: Прилика за Звезду. Чаушић је одузео лопту испред казненог простора ПСЖ, затим је упослио Бена, а овај није добро захватио лопту, па је његов волеј отишао преко Буфоновог гола.


Ђоковић бодри Звезду против ПСЖ-а

Први тенисер света Новак Ђоковић присуствује утакмици Лиге шампиона између фудбалера Црвене звезде и Пари Сен Жермена на стадиону "Рајко Митић" у Београду.

Ђоковић, који је симпатизер црвено-белих, на утакмицу је дошао у друштву породице.

Српски ас успео је да пронађе слободног времена и оствари велику жељу - да гледа Звезду у Лиги шампиона, након што је ове сезоне био на мечу против Радника у октобру.


Фото: Gol Kavanija, foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

10. минут: ПСЖ води са 1:0. Одличну акцију Парижана завршили су Мбапе, који је лепо упослио Каванија, који је само проследио лопту у мрежу. После сумњиве ситуације на средини терена и дуела Павкова са ривалима. Он је остао после контакта на земљи, судија није реаговао, после чега је остало много простора на половини домаћина. Лопта је стигла до Мбапеа, он је без икаквих проблема претрчао Стојковића и наместио лаган гол Каванију.

5. минут: Чаушић је додао лопту Симићу, али је овај био у офсајду, тако да је пропала прилика Звезде. Пре тога је на другој страни у офсајду био Кавани.

2. минут: Већ у првом нападу ПСЖ је изборио корнер. Керека и Ди Марију успео је да заустави Дегенек и избаци лопту у корнер. Звезда је успела да се одбрани.

Почела је утакмица

Фото: Dnevnik.rs

Звезда на свом стадиону ове године нема пораз у Ц групи, против Наполија је било 0:0, док је против Ливерпула славила са 2:0.

У првом дуелу у Француској црвено-бели су поражени са 6:1.

Фото: Navijači Zvezde ispred stadiona "Rajko Mitić", foto: TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Састави:

стадион: Рајко Митић

број гледалаца: 55.000

судије: Вилијам Колум (Шкотска), Дејвид Мекгичи (Шкотска), Грејем Стјуарт (Шкотска), Алан Мулвани (Шкотска), Кевин Кленси (Шкотска), Николас Волш (Шкотска)

Црвена звезда (4-2-3-1): Борјан – Гобељић, Стојковић, Дегенек, Родић – Јованчић, Чаушић – Бен, Марин, Симић – Павков

Пари Сен Жермен (4-2-3-1): Буфон – Керер, Тијаго Силва, Кимпембе, Бернат – Верати, Маркињош – Мбапе, Нејмар, Ди Марија – Кавани

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести