ЛШ: Јунајтед преокретом до победе, Барселонин првенац уз мучење

Фудбалери Манчестер јунајтеда савладали су Аталанту 3:2 у оквиру трећег кола Лиге шампиона у Ф групи.
junajted
Фото: Ronaldo postigao treći gol za Mančester junajted u duelu sa Atalantom, foto: Tanjug(Martin Rickett/PA via AP)

Већ у 15. минуту мрежу Давида Де Хее начео је Марио Пашалић. Иличић је маестрално пронашао Запакосту који упућује прецизан центаршут ка петерцу Јунајтеда. На лопту је налетео Пашалић који клизећим стартом спроводи гол у мрежу. Тиме је постао први играч неке италијанске екипе који је постигао гол у Лиги шампиона против оба тима из Манчестера. Није дуго прошло, а предност је дуплирана. Фудбалер Јувентуса на позајмици у Аталанти Демирал се непосредно након постизања гола жалио на повреду. је Гасперини спремио измену, а Турчин је на то одговорио голом након корнера. Чак се и током прославе гола држао за задњу ложу. С тим резултатом се отишло на полувреме. Друга екипа се појавила у другом полувремену. Ситуација се променила у 53. минуту. Изгубио је Иличић лопту, а она је стигла до Бруна Фернандеша. Сјајно је Португалац пронашао Маркуса Рашфорда који шутира по земљи у супротан угао и постиже гол. Од тог тренутка Јунајтед је имао теренску иницијативу, а налет се испољавао у неколико шутева од којих је сваки могао бити гол. То се и догодило у 75. када је Хари Мегвајер поравнао резултат. Тачку на меч и потпуни преокрет донео је Роналдо неколико минута касније на асистенцију Лука Шоа.

Фото: Duel Mančester junajteda i Atalante, foto: Tanjug (AP Photo/Dave Thompson)

У другом сусрету у оквиру Ф групе, Виљареал је савладао Јанг Бојс са 4:1. Јереми Пино је "жуту подморницу" довео у вођство и тиме постао најмлађи играч који је постигао гол на свој рођендан. Ускоро је Морено дуплирао предност, а до краја су играчи Јанг Бојса на неколико минута унели узбуђење када су смањили на 2:1. Ипак, то је све што је виђено од њих, пре него што је Виљареал стигао до још два поготка.

Фото: Duel Viljareala i Jang Bojsa, foto: Tanjug (Anthony Anex/Keystone via AP)

Фудбалери Барселоне остварили су прву победу ове сезоне у Лиги шампиона. Тек у трећем колу су успели су да постигну гол и минималцем савладају кијевски Динамо 1:0 (1:0) у Е групи. Једини стрелац, на полупразном Ноу Кампу, био је штопер Ђерар Пике у 37. минуту волеј ударцем. Тиме је постао најстарији играч каталонског великана икада, са 34 године и 260 дана и надмашио бившег саиграча Силвиња. Пре тога су се испромашивали по два пута Сержињо Дест и Лук де Јонг, који је замењен на полувремену Ансуом Фатијем, али ништа после тога нисмо видели. Осим једног себичлука Барселонине "десетке", када је разбеснео капитена Серђа Букскетса и Филипеа Кутиња пред празним голом да им не асистира, практично ништа нисмо видели.

Фото: Duel Barselone i Dinama, foto: Tanjug (AP Photo/Joan Monfort)

У Лисабону је Бенфика у Е групи покушала да прекине низ Бајерна од 19 мечева без пораза у гостима у Лиги шампиона. Пружили су добар отпор, али нису успели. Бајерн је славио са 4:0. Бајерну су поништена два гола, пре него што је у 70. повео након маестралног слободног ударца Лироја Санеа. Као да су се ослободили Баварци јер су до краја дали још три. Након тога је уследио аутогол Евертона, те гол Левандовског и још једном Сане.

Фото: Duel Benfike i Bajerna, foto: Tanjug (AP Photo/Armando Franca)

У Г групи Салцбург је победио Волфсбург 3:1 на Ред Бул арени. Меч је отворио сјајни тинејџер Карим Адејеми својим трећим поготком у елити ове сезоне, да би убрзо изједначио Лукас Нмеча. И онда је аустријски шампион направио "блиц криг" после два корнера. Оба пута је усамљен у петерцу био Ноа Окафор и са два комада утабао стазу Салцбургу ка осмини финала елите. После три кола има седам бодова, пет више од Севиље и Волфсбурга, а шест од Лила, који касније чека Андалужане.

Лил је са Севиљом на свом терену у овој групи одиграо нерешено 0:0.

Фудбалери Челсија декласирали су Малме 4:0 у Лондону у 3. колу Х групе Лиге шампиона. Првак Европе ауторитативно се врати на победнички пут после пораза у Италији од Јувентуса, а цех је платио тим српског репрезентативца Вељка Бирманчевића. Већ у деветом минуту Андреас Кристенсен је начео госте из Шведске, што му је био првенац у плавом дресу, а у 21. је из пенала погодио Жоржињо. Пре него што је италијански везиста реализвао још један у стрелце се уписао Каи Хаверц. Челси је у последњих 35 минута играо у лаганом ритму и лако уписао победу на коју је бачена мрља због повреде Ромелуа Лукакуа. Челси и Јувентус су се одвојили на прва два места у групи.

Фото: Duel Čelsija i Malmea, foto: Tanjug (AP Photo/Alastair Grant)

Томе је допринео тријумф "Старе даме" над Зенитом у Санкт Петербургу 1:0. Тренутак одлуке догодио се четири минута пре краја када је резервиста Дејан Кулушевски погодио за три бода. Јувентус је на челу са максималних девет бодова, три више од Челсија, Зенит је остао на укупно три, док је без иједног Малме.

Фото: Duel Zenita i Juventusa, foto: Tanjug (AP Photo/Dmitry Lovetsky)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести