ЛШ: Реал без Јовића и Анћелотија

Преостала су још два четврфинална дуела Лиге фудбалских шампиона, на програму су вечерас од 21 сат. У Лондону се састају Челси и Реал, а на Ла Керамики састају се Виљареал и Бајерн.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Свакако да је сусрет на Стамфорд бриyу у жижи фудбалске јавности, не само због специфичне ситуације у којој се налази Челси, већ и због чињенице да „плавци“ бране титулу, а Мадриђани су најтрофејнији клуб Старог континента са 13 пехара.

– Очекује нас заиста тешка утакмица, против изузетног противника – објаснио је менаyер Челсија Томас Тухел. – Реал је показао снагу у мечу са Пари сен Жерменом. Мадриђани имају заиста сјајне играче и у нападу и у одбрани, ту пре свега мислим на Бензема који ме је фасцинирао својим играма.

Мадриђани су отпутовали у Лондон без тренера Карла Анћелотија који има корону, а међу путницима нема ни Луке Јовића који се  повредио у Копенхагену.

– Челси је актуелни првак Европе – казао је фудбалер Реала Тони Крос. – Знамо да њихови играчи пролазе кроз тежак период, али морамо бити реални и опрезни. Лондонци имају тим за највиша достигнућа.

Према многима у сусрету Виљареала и Бајерна, очекује се победа Бавараца, али се у табору „жуте подморнице“ не слажу са оваквом констатацијом.

– Бајерн је можда у овом тренутку и најбољи тим на свету, али нико нам не може одузети наду за тријум – тврди тренер Виљареала Унаи Емери. – Било је тако и у минулом кругу, па смо елиминисали велики Јувентус. С мало среће и добром одбраном можемо до успеха.

Баварци су, после дуже времена, комплетни, опоравили су се Горецка и Кимих, док је Левандовски у форми.

– Играмо против победника Лиге Европе, тима који је био бољи од Манчестер јунајтеда и Јувентуса – казао је тренер Бајерна Јулијан Наглсман. Ако све то узмемо у обзир и чињеницу да је Унаји Емери и са Севиљом освајао европске трофеје, онда су шансе подељене. Виљареал није типичан представник шпанског фудбала, игра „жуте подморнице“ је специфична.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести