ЛШ: Рома у Мадриду, Јуве у Валенсији

Фудбалери Реала одбрану титуле у Лиги шампиона започињу утакмицом против Роме.
n
Фото: EPA-EFE/Kai Foersterling

Римљани су прошле сезоне у четвртфиналу направили можда и највеће изненађење када су после пораза од 1:4 на Камп ноу успели да елиминишу  каталонског гиганта Барселону. Неће Роми ни сада бити пријатно у Шпанији, на Бернабеу их чека Реал, истина без Роналда, али моћан и амбициозан.

„Биће то изазован меч за моју екипу.  Рома има сјајан тим, истина у прелазном року остао је без неколицине играча, али и сада је моћна. Ми још увек тражимо игру, што не значи да нећемо  у европској утакмици обрадовати наше навијаче“, најавио је нови тренер Мадриђана Жулијен Лопатеги.

Још један меч  у Шпанији изазива велику пажњу пажњу, у Валенсији гостује Јувентус са звездом прелазног рока Кристијаном Роналдом.

„Нисам оптерећен тиме што ћу играти у Шпанији.Чак ми је драго што ћу опет играти против Валенсије. За Местаљу ме вежу само лепе успомене, надам се да ћу постићи гол и да ћемо ми тријумфовати“, оптмиста је Роналдо.  

Можда најзанимљивија утакмица дана игра се у Лисабону, где ће снаге одмерити бивши шампиони Старог континента Бенфика и Бајерн.

„Циљеви клуба се нису променили мојим доласком. Желимо европску титулу, знам да је конкуренција изузетна, али имамо добар, искусан и уигран тим. Меч са Бенфиком биће прави тест за нас“, констатује нови тренер Бајерна Нико Ковач.

Г. К.  

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести