ЛШ ЗА ЖЕНЕ Суботичанке међу 32 најбоље европске екипе

БРАТИСЛАВА: Стадион Пасиенки, судија: Вера Опејкина (Русија), стрелци: Ваго у 20. и 78. минуту за Ференцварош, Филиповић у 56. и Матић у 80. минуту за Спартак.
д
Фото: ЖФК Спартак

ФЕРЕНЦВАРОШ: Саму, Чики, Роберг, Мошдоци, Алексић, Диосеги (Кочан), Фењвеши, Пустаи (Капетановић), Злидниш, Ваго, Ерман (В. Сабо).

СПАРТАК: Костић, Вајда, Словић, Лукас, Адамек, Фиедлер, Делгадило (Бака), Филиповић, Портер, Павловић, Матић (Вилиамс).

Фудбалерке Спартака су у трећем колу квалификација за Лигу шампиона  у Словачкој одиграле нерешено (2:2) са прваком Мађарске Ференцварошом, па им је бод био довољан за прво место у групи и пласман међу 32 најбоље екипе у Европи, што је изузетан успех. 

У првом полувремену Суботичанке нису блистале, играло се преспоро и непрецизно, уз велики број грешака у пасовима. Осим тога, стални пресинг одлично мотивисаних играчица Ференцвароша као да је у чвор везао кључне играчице нашег тима и спречио их да развију своју игру. И поред гола, који је феноменална Фани Ваго постигла у 20. минуту, и већег поседа лопте у корист Ференцвароша, Суботичанке су успевале да колико-толико одрже равнотежу на терену и не доживе резултатски фијаско.

У другом полувремену могла се видети потпуно другачија и много квалитетнија игра Спартака. То се одмах одразило на другачији однос снага на терену. Спартак више није био у подређеном положају и све чешће је атакова на гол Ференцвароша. У 56. минути Каила Адамек је упослила Тијану Филиповић, а вансеријској играчици, као што је она, довољан је простор величине петопарца и само делић секунда да финтом тела превари чуварке и да лопту пошаље у мрежу за изједначујућих 1:1.

Напади су се наизменично смењивали, да би поново Фани Ваго у 78. минути затресла мрежу Милице Костић, а Ференцварош је тада имао резултат који га води у Европу. Али, славље Мађарица је кратко трајало. Само два минута касније Тијана Филиповић је мајсторски асистирала до Тијане Матић, која је матирала голманку Ференцвароша за изједначујућих 2:2. И нерешен резултат је био  довољан да Спартаку отвори пут у Европу.

Жреб за шеснаестину финала УЕФА Лиге шампиона ће се одржати у у петак у Ниону.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести