ЛСС: Сланобарци заслужено славили на Бановом брду

Фудбалери Пролетера забележили су четврту узастопну победу пошто су на Бановом брду савладали Чукарички.
lopta tanjug.jpg
Фото: Dnevnik.rs

У утакмици са много узбуђења екипа Бранка Жигића је била спретнија и на крају залужено  славила.  Чврстом и дисциплинованом игром Сланобарци су се од старта наметнули и изгледали као озбиљнија екипа. Добрим покривањем просториа су секли нападе домаћина и креирали своје акције.

Није било великих шанси, али је било јасно да је Пролетер бољи ривал. Београђани су били опасни после прекида па су имали прву полуприлику, али су у 15. минуту шутирали поред гола. То је покренуло домаћине који су само мало касније поново припретили, али је Петрић одбранио. Ипак, Пролетер је валоризовао своју добру игру голом у 19. мнуту када је у дуелу са голманом Петровићем Миросављев био спретнији и затресао мрежу, што је био и крајњи резултат првог полувремна. 

У 60. минуту свиран је једанаестерац за Чукарички, јер је над  Ндијаем направљен прекршај. Сигуран са беле тачке био је Асмир Кајевић. Од тада су домаћини кренули силовито, намерни да постигну гол. Чукарички је имао прилику и у 66. минуту, али је ударац изблокиран. Узвратио је потом и Пролетер па су се узбуђења наставила. Сланобарци су се пробудили и заслужили једанестерац у 86. минуту, након фаула Кајевића над Јовановићем. Сигуран са беле тачке био је Бабић за коначних – 1:2.

Чукарички – Пролетер 1:2 (0:1)

БЕОГРАД:Стадион Чукаричког, без гледалаца, судија: Шегрт (Београд). Стрелци: Кајевић (из пенала) у 60. за Чукарички, а Миросављев у 19. и Бабић (из пенала) у 86. минуту за Пролетер.  Жути картони: Кајевић (Чукарички). Црвени картон: Кајевић (Чукарички).

ЧУКАРИЧКИ: Петровић 6, Тошић 6, Шарић 6, Кајевић 7, Пушкарић 6, Ћирковић 6, Пантић 6,5, Шапић 6,5, Ндијае 6,5, Лукић, Езе 6,5.

ПРОЛЕТЕР: Петрић 6, Митровић 6,5, Јовановић 6,5, Пејић 6, Миросављев 7, Ковачевић 6,5, Леандро 6, Јоковић 6, Милошевић 6, Бабић 7, Миленковић 6.

И. Лазаревић  

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести