ЉУДИ МОЈИ... Мароканци одржали Белгијанцима лекцију из фудбала

Светско првенство у фудбалу у Катару не престаје да шокира изненађењима. Овог пута за праву сензацију побринули су се Мароканци који су буквално понизили Белгијанце и славили са 2:0, а могла је да буде и већа разлика.
2
Фото: AP Photo/Frank Augstein

Белгијанци су боље почели меч и већ у 5. минуту имали велику прилику. Батшуаји је био сам испред Ел Каџуија, али је овај зауставио његов ударац.

Изабраници Роберта Мартинеза вршили су константан притисак; тешко су ипак долазили до великих шанси. Мароко је тек повремено нешто покушавао, углавном је био концентрисан на дефанзиву.

Из такве игре ипак су дошли до солидне прилике када је Хакими шурао искоса али поред гола. Утакмица је била доста чврста, са мало фудбалске лепоте и много дуела. И гол Хакима Зијеша из слободног ударца поништен је због офсајда његовог саиграча.

Наставак је почео великом шансом Белгијанаца, али је шут Едена Азара зауставио Ел Каџуи.

А онда су узвратили Мароканци и почели да нападају гол Куртое као осице. Најпре су напали преко Буфала, који је био замало непрецизан.

Мароканци су играли доста паметно, тачно знали шта раде и у 72. минуту дошли до вођства. Сабири је директно из скраћеног корнера изненадио Куртоу и постигао феноменалан поготак за 0:1.

Победу Марока оверио је Абдухлал из контранапада  у 3. минуту надокнаде.

И. Лазаревић 

Фото: AP Photo/Manu Fernandez

 

Белгија – Мароко 0:2 (0:0)

ДОХА: Стадион ,,Ал Тумана“, гледалаца: 35.000. Судија: Рамос (Мексико). Стрелци: Сабири у 72. и Абдухлал у 90+3. минуту. Жути картони: Онана (Белгија) а Сабири (Мароко).

БЕЛГИЈА: Куртоа, Меније (Лукаку), Алдервејрелд, Вертонген, Кастањ, Онана (Тилеманс), Витсел, Т. Азар (Тросар), Де Брујне, Батшуаји (Де Кетелер), Е. Азар (Мертенс).

МАРОКО: Ел Каџуи, Хакими (Алал), Агерд, Саис, Мазрауи, Унаи, Амрабат, Амала (Сабири), Зијеш, Ен Несири, Буфал (Абдухлал).

Фото: AP Photo/Christophe Ena

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести