Лука Јовић за победу фудбалера Србије 1:0 у Шведској

СТОКХОЛМ: Фудбалска репрезентација Србије савладала је вечерас у Стокхолму Шведску 1:0 (1.0) у утакмици трећег кола Лиге нација.
z
Фото: Jonas Ekstromer /TT News Agency via AP

Једини гол постигао је Лука Јовић у 45+3. минуту.

Селектор Драган Стојковић Пикси, као што је најавио, опет је "промешао" тим - Алекса Терзић, Филип Ђуричић и голман Марко Дмитровић били су на терену од првог минута, а Јовић је мењао суспендованог Александра Митровића.

У другом мечу Групе 4 Б Лиге Норвешка и Словенија одиграли су без голова 0:0, па после три кола Норвежани воде на табели са седам бодова, само један више од Србије, Шведска има три, а Словенија бод.

У недељу увече Србија гостује Словенији, а Норвешка је домаћин Шведској.

 

Стојковић: Ово је Србија, небитно је ко је испред нас

Ова је Србија која верује, која ужива у нападачком фудбалу, ствара много шанси. Оно што мене чини задовољним видео сам вечерас, а верујем и људи у Србији, као и навијачи који су нас подржали овде, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси после победе против Шведске у Стокхолму (1:0) у трећем колу Лиге нација.

"Ми гајимо тај стил фудбала и он се показује из утакмице у утакмицу као добро решење. Играчи схватају те принципе које желим да видим у систему у којем да играмо. Небитно је ко ће почети, а ко улази. Битно је да они сви схватају оно што желимо. Драго ми је да смо на тешком терену, против тешког противника, показали да можемо да доминирамо и играмо наш фудбал. Од првог до последњег минута одиграли смо паметно и интелигентно и дали последњи атом снаге", изјавио је Стојковић псоле меча.

Он је додао да се ништа неће мењати ни против Словеније у недељу увече у Љубљани.

"Ми морамо да верујемо у оно што радимо. Постао сам као папагај. Небитно је ко је испред нас, небитно је име, битно је само како се ми понашамо и како играмо", поручио је Стојковић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести